Şırnak’ta Seviye Belirleme Sınavı'na 20 bin öğrenci katıldı

Şırnak il genelinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) yaklaşık 20 bin öğrenci katıldı.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak’ta Seviye Belirleme Sınavı'na 20 bin öğrenci katıldı

Şırnak il genelinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) yaklaşık 20 bin öğrenci katıldı. Sadece Cizre Fem Dershanesi’nde ise 6 bin öğrenci sınava girdi.

Şırnak’ta, orta öğretim ve lise öğrencilere yönelik il merkezi başta olmak üzere Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde yapılan Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) orta öğretim 4-5-6-7 ve lise 9-10-11 sınıflar olmak üzere toplam 20 bin öğrenci katıldı. Sadece Cizre’de ve Fem Dershanesi’nde 6 bin öğrencinin SBS’ye katılması dikkat çekti.

Cizre Fem Dershanesi Genel Müdürü Fahri Koca, dün ve bugün düzenlenen SBS sınavına çok yoğun bir ilginin olduğunu ifade ederek, sadece Cizre’de 6 bin öğrencinin SBS sınavına katıldığını söyledi. Fahri Koca, “Şırnak il genelinde öğrenciler SBS sınavına çok yoğun bir ilgi gösterdi. Gerek bizim dershanemize olsun gerekse diğer dershanelere olsun çok yoğun ilgi gösteren öğrenciler arasında adeta izdiham yaşandı. Şırnak genelinde yaklaşık 20 bin öğrenci SBS sınavına girdi. Sadece bizde 10 binin üstünde sınava giren oldu. Artık herkes görsün ki bölge halkının dershanelere ne kadar ihtiyacı vardır.” dedi.
CİHAN

Yorumlar