Şırnak’ta on binler ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına hazırlanıyor

Şırnak’ta on binlerce insan Peygamber Yolu Derneği tarafından yapılacak ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak’ta on binler ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına hazırlanıyor

Şırnak’ta on binlerce insan Peygamber Yolu Derneği tarafından yapılacak ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına hazırlanıyor. Şırnak’ta sınavın yürütülmesinde görevli olan Maruf Din Gönüllüleri Dernek Başkanı Sekvan Sabuncu, “Kainatın Efendisi Hz. Muhammed (sas)'i sevmek imanımız gereğidir. Onu daha iyi tanımak ve tanıtmak maksadıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından projelendirilen ‘Herkes Onu Okuyor’ yarışma başvurusu Şırnak’ta da yoğun olarak devam etmektedir.” dedi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye genelinde yapılacak ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavına Şırnaklılar da yoğun ilgi gösteriyor. Hz. Peygamber'in hayatını öğrenmek isteyen Şırnaklı gençler, sınava hazırlanıyor. İnternet üzerinden sınav başvurularının alındığı sınava yoğun ilgi gösteren Şırnaklı gençler, sınavda sorumlu tutulan kitapları alıp okumaya başladı. Peygamber Yolu Derneği tarafından düzenlenen ‘Herkes Onu Okuyor’ sınavını Şırnak’ta yürütülmesi için Maruf Din Gönüllüleri Derneği üstlendi. Yapılacak sınavla ilgili MARUF-DER gazetecilere bir basın açıklaması düzenledi.

Türkiye genelinde yapılacak yarışmanın Şırnak’ta Maruf Din Gönüllüleri Derneği(MARUF-DER) tarafından yürütüleceğini söyleyen Dernek Başkanı Sekvan Sabuncu, “Peygamber Efendimiz'i daha iyi tanımak ve tanıtmak için yola çıkan merkezi İstanbul’da bulunan Peygamber Yolu Derneği ile ortak çalışma yaparak ‘Herkes Onu Okuyor’ kampanyasını başlattık. Türkiye genelinde milyonların Şırnak’ta da on binlerin katılımının hedeflendiği bu yarışmada birçok ödül dağıtılacaktır. Efendimiz'in hayatı, güzel ahlakı ve barışçıl kişiliğinin anlatılacağı kampanya sonunda yapılacak sınavda dereceye girenlere 2 kişiye umre, 6 kişiye iPad, 16 kişiye tablet ve onlarca sürpriz hediye verilecektir. Kampanya da ortaokul, lise ve yetişkinler için 3 ayrı kategoride belirlenen kitaplar okunacak. Ortaokul için Rahime Kaya’nın ‘Efendiler Efendisi Hz. Muhammed’, lise için Reşit Haylamaz’ın ‘Efendimiz’ kitabı ve yetişkinler ise Fethullah Gülen Hocaefendi’nin ‘Sonsuz Nur’ serisi okunacak. 24 Mart’a kadar bu kitapları okuyan herkes sınava tabi tutulacak. Başvurular www.herkesonuokuyor.com internet sitesi üzerinden yapılıyor.” diye konuştu.

"ZAMAN, HZ. MUHAMMED MUSTAFA’YI TANIMAK ZAMANIDIR"

Zamanın Hz. Muhammed’i tanımak zamanı olduğun altını çizen Başkan Sekvan Sabuncu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Onun hayatını, güzel ahlakını, barışçıl kişiliğini, yaptıklarını, İslam’ı yayma çabaları sırasında yaşadığı zorlukları, sabrını ve yolunu ne kadar biliyoruz? Bilmemiz gerekenden daha az biliyoruz maalesef. Zaman sevgililer sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı tanımak zamanıdır. Kampanya, insanları Efendimiz'i okuması, tanıması amaçlı yapılıyor. Sadece bir yıllık bir program değil; önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacak. Her yıl Peygamberimiz'in bir yönü ön plana çıkarılacak. Efendimiz'i tanımadığımız çok aşikar. Mevlit Kandili ile Kutlu Doğum arasındaki maneviyatlı atmosferden de istifade ederek Peygamber Efendimiz'i anlatmak istiyoruz. Hem kitap okuma alışkanlığı kazandırmak hem de Efendimiz'in ahlakı ile ahlaklanmak. Dolayısıyla Kur’an ahlakı ile ahlaklanmak hedefimizidir. İnsanlığın en büyük ihtiyacı bizce budur.” CİHAN

Yorumlar