Şırnak’ta Mehmetçik artık hava yoluyla birliklerine gönderiliyor

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı sayesinde askerler artık güvenle birliklerine ulaşıyor.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak’ta Mehmetçik artık hava yoluyla birliklerine gönderiliyor

Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı sayesinde askerler artık güvenle birliklerine ulaşıyor.

Şırnak’ın Cizre-İdil arasında yapılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı sayesinde artık askeri personeller güvenle birliklerine ulaşıyor. Şırnak’ta 4 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı, askeri mühimmat ve personelin güvenli bir şekilde birliklerine ulaşmasına vesile oldu. Şerafettin Elçi Havalimanı 4 ay önce haftada sadece 4 seferle başlarken, şimdi ise yoğun talep üzerine günde 4 sefer gerçekleştiriliyor. Uçakların dolum yüzdelik oranlarının yüzde 95’in altına düşmediğinden seferlerin daha da artacağını öğrenilirken, bunun yanında Irak ve Suriye sınırında bulunan Şırnak ilinin yüksek ihtiyacı olan güvenlik güçlerinin mühimmat ve personeller için de kullanılıyor.

Askeri ve sivil uçaklarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na inen askeri personeller ve askeri mühimmatlar, uzakta olan birliklere askeri helikopterlerle taşınırken, yakın olan birliklere ise askeri personelleri taşıyan ve mayınlara dayanıklı olan kirpilerle birliklerine güvenli bir şekilde götürülüyor. Şırnak’ın sınır birliklerine daha önceleri uzun ve kara yolu ile askeri birliklere gelen Mehmetçikler, artık açılan havalimanı ile hava yoluyla birliklerine ulaşıyor.

Bununla beraber askerler işkenceli yolculuk ve zaman zaman mayınlı kara yollardan kurtulurken, evlatlarını gözyaşları arasında askere gönderen aileleri de rahat bir nefes aldı. CİHAN

Yorumlar