Şırnak'ta kadınlara özel cafe açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bayanlara özel kafe açıldı. Erkeklerin girmesinin yasak olduğu kafenin ismi ise ‘Nisa Bayan Cafe.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'ta kadınlara özel cafe açıldı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde bayanlara özel kafe açıldı. Erkeklerin girmesinin yasak olduğu kafenin ismi ise ‘Nisa Bayan Cafe.’

İşyeri sahibi Nisa Sabuncu, bayanlara özel kafe fikrinin 10 yıllık hayalin ürünü olduğunu belirterek,"Çünkü Cizre’de ve bu bölgede biz bayanların böyle gidebileceği bir yer yok. O yüzden böyle bayanlara hitap edebilecek, rahat hissedebilecek, huzurlu bir ortam hep hayal ediyordum. Allah’a şükür bu sene nasip oldu. Herkes çok memnun ve çok dua ediyorlar. Böyle bir yer açtığımız için çok memnunlar. Çünkü bizim Cizre’deki bayanlarımız genellikle çalışmıyorlar. Çalışmadıkları içinde hep evde sıkılıyorlar. O yüzden burayı açtığımız için çok memnunlar, gelip gidiyorlar, aileleriyle kız kardeşleriyle anneleriyle, ablalarıyla, kız arkadaşlarıyla gelip oturuyorlar. Yani hiçbir erkek gözü üstlerinde olmadan rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçiriyorlar ve çok memnun olarak da gidiyorlar. Biz burada yöresel ve geleneksel yemekler yapıyoruz. Özellikle haftada bir gün Cizre’nin meşhur dolmasını yapıyoruz. İnşallah böyle git gide kendimizi geliştireceğiz ve daha güzel şeyler yapmaya çalışacağız. Bizim halkımız en güzeline layıktır.” diye konuştu.

İmam Hatip öğrencisi Ruken Sabuncu ise, “Ben ve kız arkadaşlarımız buranın açılmasından çok memnunuz. Sonuçta burası sadece bayanlara özel olduğu için daha rahat hareket edebiliyoruz. Okul olarak bir etkinliğimiz, faaliyetimiz olduğu zaman daha rahat bir şekilde hareket edebiliyoruz. Ailemiz, anne babamız içleri rahat bir şekilde bizi buraya gönderebiliyor. Akılları bizde kalmıyor. Buranın güvenilir, temiz ve hijyenik olduğunu bildikleri için gayet rahat bir şekilde yolluyorlar.” dedi.
CİHAN

Yorumlar