Şırnak’ta 6 yeni ambulans hizmete başladı

Şırnak il merkezinde 6 yeni ambulans hizmete sunuldu. Şırnak Valisi Hasan İpek ve Şırnak Milletvekili Emin Dindar'ın katılımıyla, 6 adet yeni ambulans hizmete sunularak, Şırnak il genelinde hizmet veren ambulans sayısı 34’e yükseltildi.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak’ta 6 yeni ambulans hizmete başladı

Şırnak il merkezinde 6 yeni ambulans hizmete sunuldu.

Şırnak Valisi Hasan İpek ve Şırnak Milletvekili Emin Dindar'ın katılımıyla, 6 adet yeni ambulans hizmete sunularak, Şırnak il genelinde hizmet veren ambulans sayısı 34’e yükseltildi.

112 Komuta Kontrol Merkezi'ndeki ambulans teslim töreninde konuşan Vali Hasan İpek, ambulans sayısının 34'e yükseldiğini belirterek, "Şu anda 34 ambulansımızla Şırnak'ın tümüne hizmet veriyoruz. En erken ulaşabildiğimiz yer 5 dakika, en uzak ulaşabildiğimiz yer 50 dakikadır. Yani dünya ortalamasında 30 dakikada en uzak yere ulaşabilmen gerekiyor şehir merkezinde de 12 dakikada ulaşabilmen gerekiyor. Biz şehir merkezleri olarak bunu aşmış bulunmaktayız." dedi.

Vali İpek ve Milletvekili Dindar daha sonra 112 Komuta Kontrol Merkezi'ni ziyaret etti. Çalışanlarla bir süre sohbet eden ve servisin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali İpek, 112 servisini gereksiz yere aranmaması gerektiğini ifade ederek, " 300 telefondan sadece 1 tanesi doğru çıkıyor, lütfen bu 112'yi insanlar boş şekilde meşgul etmesinler. Bu durum şu anlama geliyor. Yani yaralılara veya ölmek üzere olanlara ya da acil doktora ihtiyaç olanlara eziyet anlamına geliyor." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar