Şırnak’ta 15 ayda 208 PKK’lı teslim oldu

Şırnak il merkezi başta olmak üzere ilçelerinde son 15 ayda 208 PKK’lı mensubunun teslim olduğu belirtildi. Terör örgütü PKK içerisinde çözülmeler devam ediyor. Son zamanlarda PKK’nın Kuzey Irak’taki kampların kaçıp KDP yetkililerine...

Google Haberlere Abone ol
Şırnak’ta 15 ayda 208 PKK’lı teslim oldu

Şırnak il merkezi başta olmak üzere ilçelerinde son 15 ayda 208 PKK’lı mensubunun teslim olduğu belirtildi.

Terör örgütü PKK içerisinde çözülmeler devam ediyor. Son zamanlarda PKK’nın Kuzey Irak’taki kampların kaçıp KDP yetkililerine teslim olup sonrasında Habur Sınır Kapısı üzerinden KDP tarafından Türkiye Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği’ne yapılan teslim olmalar hızla devam ediyor. Bugün de PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından kaçan 5 PKK’lı Habur Sınır Kapısı’na gelerek güvenlik güçlerine teslim oldu. Teslim olan PKK’lılar jandarma ifadelerinden sonra Silopi Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği’ne teslim edilecek. PKK’lıların, emniyetteki ifadelerinden sonra adliyeye çıkartılacak. Son teslim olan PKK'lılarla birlikte Şırnak’ta son 15 ayda 208 PKK’lının teslim olduğu bildirildi.

Konu ile ilgili Şırnak Valiliği de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte olan 5 kişi terör örgütünden kaçıp Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim oldu. Böylelikle 21.03.2013 - 14.06.2014 tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütü içerisinde faaliyet yürütmekte iken örgütten kaçarak Habur Kara Hudut Kapısı Emniyet Amirliği'ne teslim olan şahısların sayısı toplamda 208 kişiye ulaştı. Teslim olan şahıslarla ilgili tüm işlemler adli makamlarımızca yürütülmektedir.” denildi.

CİHAN

Yorumlar