Şırnak Yağmur Koleji’nden ‘İsmail Ebul-iz’ bilim şenliği

Şırnak'ta, 2007 yılında eğitim ve öğretime başlayan Özel Burç Yağmur Koleji, yeniliklerine devam ederek '2.Geleneksel İsmail Ebul-iz bilim şenliği' düzenledi.     Şırnak il merkezinde eğitim faaliyetlerini sürdüren...

Google Haberlere Abone ol
Şırnak Yağmur Koleji’nden ‘İsmail Ebul-iz’ bilim şenliği

Şırnak'ta, 2007 yılında eğitim ve öğretime başlayan Özel Burç Yağmur Koleji, yeniliklerine devam ederek '2.Geleneksel İsmail Ebul-iz bilim şenliği' düzenledi.

    Şırnak il merkezinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Burç Yağmur Koleji, geleneksel bilim şenliği düzenledi. Bilim şenliğinin açılışına Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, kamu kurum ve kuruluş amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Şırnak halkı tarafından yoğun bir ilgi gören bilim şenliği katılımcılar tarafından da büyük beğeni topladı.

    Burç Yağmur Koleji bilim şenliğinde, standları dolaşan davetliler, öğrencilerin yaptıkları deneyleri, projeleri büyük bir beğeniyle gezdi. Tarih çadırında tarihi ve kültürel değerleri tarihi giysiler giyen öğrenciler anlattı. Ayrıca şenlikte minik öğrencilerin gösterileri ve folklor oyunları da sergilendi.

    2007 yılından bu yana Şırnak'ın eğitimine büyük katkıda bulunduklarını söyleyen Özel Burç Yağmur Koleji Müdürü Mahmut Umut, "Gerek eğitim gerekse sosyal okul anlamında çok güzel projelere imza atıyoruz. Son olarak bu yıl da ikincisi olan İsmail Ebul-iz ve Ahmet El Cezeri bilim şenliği düzenledik. Kolej olarak sosyal aktivitelerimiz devam ediyor. Yoğun katılımın olduğu şenliğimizde öğrenciler doyasıya eğlendi. Fen Bilgisi, Matematik, Sosyal, Türkçe ve görsel sanatların sahnelendiği ayrı ayrı stantlarımız yoğun bir ilgi gördü. Bu tip bilim şenliklerinin çocuklarımızın eğitiminin yanında sosyal becerilerinin de geliştirildiğini bu tip etkinliklerle bir nebze de olsa İsmail Ebul-iz ve Ahmet El Cezeri'nin isimlerini duyurmaya çalışıyoruz. Bizleri kırmayıp şenliğimize katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar