Şırnak Yağmur Koleji matematik şenliği düzenledi

Şırnak’ta eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Burç Yağmur Koleji, öğrencilere matematik dersini sevdirmek için matematik şenliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak Yağmur Koleji matematik şenliği düzenledi

Şırnak’ta eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Burç Yağmur Koleji, öğrencilere matematik dersini sevdirmek için matematik şenliği düzenledi. Okul Müdürü Mahmut Umut, bu etkinliklerle öğrencilere matematiği sevdirdiklerini söyledi.

Okulda düzenlenen şenliğine ERASMUS kapsamında Polonya’dan gelen heyet, kurum müdürleri ve veliler katıldı. Öğrencilerin hazırladıkları proje ve performans ödevlerinin de sergilendiği şenlik büyük bir ilgi gördü. Sergiyi gezen misafirler, sergiyi çok beğendiklerini ifade ederek, sergide çok değişik ve ilginç şeylerin olduğunu belirtti.

Konuya ilişkin Okul Müdürü Mahmut Umut, “Matematik konularını anlaşılır, zevkli hale getirecek ve farklı zekâ türlerine hitap edecek şekilde hazırlanan proje ve performans çalışmalarını okulumuzda sergiledik. Velilerimiz de sergimizi ziyaret ederek çocukların el emeği olan bu güzel çalışmaları görmüş oldu. Amacımız matematik dersini zevkli ve anlaşılır hale getirmek." dedi.

Bu tür etkinliklerle öğrencilere matematiği sevdirmek amacıyla düzenlediklerini söyleyen Müdür Mahmut Umut, "Bu tip etkinliklerin öğrencilere Matematiği soyut değil somut bir şekilde gösterip öğrencilerimize matematiği sevdirmek olup yeni Ahmet El-Ceziri, İsmail Ebul-İz’lerin yetiştirilmesinde gayret sarf edilmektedir. Şırnak’ta matematik şenliğini her sene düzenliyoruz. Şırnak’ta bulunan öğrencilerin matematiklerini bölge eğitiminin çok üstünde olduğunu tespit etmek için böyle şenlikler düzenliyoruz. Kurulduğu günden beri Şırnak’ın eğitimine katkı sağlayan Özel Burç Yağmur Koleji, gerek sbs de gerekse de sosyal alanlarda ciddi başarılar elde etti. Öğrencilere matematiği sevdirmek ve ayrıca öğrencilerin kendine güven duygusunu arttırmaktır. Şırnak’ta eğitimde kalite grafiğini yükseltmektir. Hem okullara da bu konuda bir hareket kazandırmak amacıyla bir matematik şenliği düzenledik. Biz de eğitim konusunda Şırnak’ta bir şeyler yapmak istiyoruz. Şırnak’ın eğitim grafiğini yükseltmek istiyoruz. Artık Şırnak’ın eğitimle anılmasını istiyoruz. O açıdan biz bu tür eğitim faaliyetlerimize devam edeceğiz. Bizim amacımız eğitimdir. Şırnaklı öğrencilerini, miniklerini geleceğe hazırlamak istiyoruz. Onlar da bir yerlere gelsinler." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar