Şırnak Valisi İpek: Başbakan Erdoğan ve Öcalan'ı takdirle karşılıyorum

Şırnak Valisi Hasan İpek, "Şırnaklılara ve çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ile bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum." dedi.     Dünya...

Google Haberlere Abone ol
Şırnak Valisi İpek: Başbakan Erdoğan ve Öcalan'ı takdirle karşılıyorum

Şırnak Valisi Hasan İpek, "Şırnaklılara ve çözüm sürecini bu aşamaya getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ile bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum." dedi.

    Dünya genelinde 10.su düzenlenen Uluslararası Tasarım Olimpiyatları proje yarışmasına katılan Şırnak’ın Kumçatı Vali Aydın Arslan Yatılı Bölge Okulu 8.sınıf öğrencisi Hüseyin Bengi dünya 2.si ve Cizre Kaymakam Mümin Heybet Ortaokulu 8.sınıf öğrencisi İbrahim Olurluk dünya 3.sü oldu. Vali Hasan İpek de ödül alan öğrencileri tebrik etmek için öğrencileri ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz ile proje danışmanı öğretmenleri makamında kabul etti. Vali Hasan İpek, ödül alan öğrencilerle tanıştıktan sonra projeleri hakkında bilgi aldı. Projeleri ile dünya 2.si ve dünya 3.sü olan öğrencileri ödüllendiren Vali İpek, proje danışmanı öğretmenler Yusuf Çivici ve Murat Işıkoğlu'nu da 'Başarı Belgesi' ile taltif etti.

    Valilik sitesi aracılığıyla bir açıklama yapan Vali İpek, "Biz Şırnak’ta çözüm sürecinin nimetlerinden yavaş yavaş faydalanmaya başladık Allah'a şükür. Gerçekten de hem eğitimde hem sporda hem de kültür alanında çok güzel gelişmeler oluyor. Bugünde bu güzel gelişmelerden bir tanesini yaşıyoruz. İşte hem dünya ikincisi hem de dünya üçüncüsü var. 2 tane gencimizi görüyoruz. Düşüncelerini de çok güzel teşrif etmişler. Daha öncede açıkladığım gibi, bizler gençlerimizin, çocuklarımızın iyi eğitim almasını, kendilerine, ailelerine, Şırnakımıza, ülkemize ve insanlığa faydalı gençler ve çocuklar olarak yetiştirilmesi için çok ciddi gayret sarf ediyoruz. Bu anlamda da başarılı olduğumuzun birkaç tane örneğini burada yaşıyoruz. Ben bugünlerde gündemde olduğu için bunu söylüyorum. Daha önce de açıklama yapmıştım. Çocuk yaştaki gençlerin savaşmak için götürülmesi uluslararası sözleşmelere aykırı bir tutumdur. Gerçekten gençlerimizin bu şekilde dünya başarıları elde etmeleri gerekmektedir. Politika yapma konusunda da önleri açıktır. İnşallah yakında 18 yaşından sonra herkes seçme ve seçilme hakkına sahip olacaklardır. Bu anlamda ben gençlerimizi hem kutluyorum hem Şırnaklılara ve çözüm sürecinin bu aşamaya getiren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu konuda ciddi gayretleri olan Abdullah Öcalan’ı takdirle karşıladığımı belirtmek istiyorum. Halkın bu yoğun ilgisine hiç kimse karşı çıkmasın istiyorum. Lütfen bin yıllık kardeşliği yeniden tesis etmek için bu güzel adımı devam etmeleri temenni ediyorum ve bekliyorum. Şırnak halkı bekliyor, Kürt halkı bekliyor, Türk halkı bekliyor, tüm Türkiye ve tüm Türkiye dostları bekliyor. Bunları söylemek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

    38 ülkeden 5 bin 876 projenin katıldığı yarışmanın dünya finallerinin yapıldığı Ankara'da, son projeler arasından 'Bebe Valiz' adlı projesi ile dünya 2.si olan Hüseyin Bengi gümüş madalya, 'Eğlenceli Ambalajlar' adlı projesi ile de dünya 3.sü olan İbrahim Olurluk bronz madalya kazandı. CİHAN

Yorumlar