Şırnak Valiliği’nden üniversiteli öğrencilere yardım

Şırnak Valiliği, il ve ilçe nüfusuna kayıtlı olup ülkenin çeşitli yerlerinde üniversite okuyan öğrencilere eğitim yardımı yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak Valiliği’nden üniversiteli öğrencilere yardım

Şırnak Valiliği, il ve ilçe nüfusuna kayıtlı olup ülkenin çeşitli yerlerinde üniversite okuyan öğrencilere eğitim yardımı yapacak.

Şırnak Valiliği, ülkenin çeşitli yerlerinde okuyan öğrencilere yardım için düğmeye bastı. Her geçen gün Şırnak’ta okula gidenin sayısı artarken, maddi sıkıntı çeken öğrencilere de devlet daireleri ve duyarlı iş adamları yardım etmeye devam ediyor. Son olarak maddi sıkıntı çeken üniversiteli öğrencilerin elinden Şırnak Valiliği tuttu. Üniversite öğrencilerine yönelik yapılacak eğitim yardımı için Şırnak Valiliği, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanlığı’na talimat gönderdi. Buna göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı tarafından Vakıf Mütevelli Heyeti’nin 31.01.2014 tarih ve 03 nolu kararı uyarınca merkez ve ilçe nüfuslarına kayıtlı olup, ülkenin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören öğrencilere eğitim yardımı verilmesi kararlaştırıldı.

Eğitim yardımı müracaatında bulunmak isteyen öğrencilerin gerekli evrakları eksiksiz olarak doldurarak Şırnak Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı’na ulaştırmaları ilçelerde oturanlarda ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlıklarına yapılabiliyor. Öğrenciler, Eğitim Yardımı Başvuru Formu (ek-1), Sorgu Dilekçesi, Öğrenci Belgesi, Kimlik Fotokopisi, IBAN Numarası, İletişim Numarası (GSM) ve 1 adet fotoğraf ile vakfa başvurularını yapabilecek.

YARDIM YAPILACAK ÖĞRENCİLERDE ARANACAK KRİTERLER

Eğitim yardımı verilmesinde öncelik 4 yıllık lisans eğitimi alan ve kız öğrenciler olacak. Şırnak ilinde ikamet eden ve Şırnak ili dışından Şırnak Üniversitesi'ne kaydını yaptıran öğrenciler eğitim yardımından yararlanmayacak. Bu öğrencilerden fakr-u zaruret içerisinde bulunan, kamu vicdanını rencide eden, durumu çok kötü olan öğrenciler eğitim yardımından yararlandırılacak. Bunların tespiti ilgili komisyon ve mütevelli heyetinin takdirinde. 2 yıllık (ön lisans), Meslek Yüksekokulları ile Açık Öğretim Fakültelerinde okuyan öğrenciler mali kaynağın yetersiz olması nedeniyle eğitim yardımından yararlanamayacak. Yalnız fakr-u zaruret içerisinde bulunan, kamu vicdanını rencide eden, maddi durumu çok kötü öğrenciler eğitim yardımından yararlandırılacak.

Şırnak’ta hayırsever iş adamları tarafından burs verilen öğrencilerin vakıf tarafından tespit edilerek mükerrer olmaması için aynı öğrencilere eğitim yardımı yapılmayacak. Vakfa eğitim yardımı başvurusunda bulunan öğrenci ailesinin durumu ile ilgili yapılan tetkik ve incelemelerde, maddi durumu iyi olan, çocuğunu okutabilecek durumda varlık sahibi aile çocuklarına vakıf tarafından eğitim yardımı yapılmayacak. Belirlenen kriterler haricinde yoksul ve ihtiyaç sahibi, maddi durumu kötü, ailesi Şırnak il ve ilçelerinde ikamet eden, çocukları ülkenin çeşitli üniversitelerinde 4 yıllık yükseköğrenim kurumlarında okuyan öğrencilerin eğitim yardımından yararlandırılacak, sayılan kriterlerin dışında mali durumu kötü olan üniversite öğrencilerine de komisyonca uygun görülmesi durumunda eğitim yardımı yapılacak, eğitim yardımı bir defaya mahsus olacak.

Eğitim yardımı başvurularının 03.02.2014 tarihinden itibaren alınmasına, başvuru süresinin bu tarihten başlanarak 10 gün iş günü devam edilmesine, başvuru süresinin 14.02.2014 tarih mesai bitimine kadar devam edilmesine oy birliği ile karar verildi. CİHAN

Yorumlar