Şırnak Emniyet Müdürlüğü 34 engelli vatandaşın yüzünü güldürdü

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerinde yaşayan 34 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye ederek yüzlerini güldürdü.

Google Haberlere Abone ol
Şırnak Emniyet Müdürlüğü 34 engelli vatandaşın yüzünü güldürdü

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü il merkezi ve ilçelerinde yaşayan 34 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye hediye ederek yüzlerini güldürdü.

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü ve Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği tarafından 'Engelsiz Bir Hayat için Projesi' kapsamında Şırnak ve ilçelerinde tespit edilen 34 bedensel engelli vatandaş için Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tekerlekli sandalye dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Hasan İpek, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zeki Güven, şube müdürleri ve tekerlekli sandalye ihtiyaç sahipleri ile aileleri katıldı.

Engeli vatandaşların sağlık raporlarında engel durumlarına göre ve ihtiyaç doğrultusunda, Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği ile irtibat kurarak 4 adet akülü sandalye, 34 adet tekerlekli sandalye ve 1 adet çocuk puseti temin edildi. Şırnak merkeze 6 tekerlekli, 1 akülü sandalye, Cizre'ye 8 tekerlekli, 2 akülü sandalye, 1 çocuk puseti, Silopi'ye 4 tekerlekli sandalye, Güçlükonak'a 7 tekerlekli sandalye, Beytüşşebap'a 6 tekerlekli sandalye, Uludere'ye 3 tekerlekli, 1 akülü sandalye dağıtımı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Hasan İpek, “Türkiye’nin üç ülke ile serhattı bulunan ve gerçekten ülkemizin en önemli illerinden biri olan Şırnak’ta zor şartlar görev yapan emniyet mensubu kardeşlerim. Bugün İstanbul'daki derneklerle birlikte güzel bir faaliyete imza attınız. Öncelikle hepinizi tebrik ediyor ve gözlerinden öpüyorum. Çok değerli Şırnaklı vatandaşlarım, bizler Emniyet Teşkilatı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve tüm devlet kurumları olarak Şırnaklıların hizmetinde olmaktan gerçekten büyük bir gurur ve onur duyuyoruz. Her gece olaylarla anılan bir ilin emniyet mensupları sizler için, özel gayretler sarf edip İstanbul’daki derneklerle bir şekilde 36 tekerlekli sandalyeyi size temin etmişler. Bu sandalyelerin tüm engelli vatandaşlarıma hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Halkımızla birlikte iç içe kol kola yaptığımız bu çalışmaların sonsuza kadar devam edeceğini buradan beyan etmek istiyorum. Bizler sizlere hizmet etmekten gurur duyuyoruz. Sizlerin de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan ve bu ülkenin insanı olmaktan gurur duyduğunuzu bütün kalbimizle biliyoruz. İstanbul’dan gönderilen bu tekerlekli sandalyelerin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum ve sizlerle olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtip hepinizi saygı ile selamlıyorum sevgi ile kucaklıyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar