Şırnak'da demokrasi nöbeti

Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkileri sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Şırnak'da demokrasi nöbeti
Şırnak'ın Silopi ilçesinde vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkileri sürüyor.

Sperti aşireti lideri ve bölgenin kanaat önderlerinden İbrahim Tayşun, yaptığı açıklamada, insan olan herkesin darbeye karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Darbe girişimini lanetleyen Tayşun, 12 Eylül darbesi mağdurlarından olduğunu belirterek, o dönem başından geçenleri şöyle anlatı:

“Ben 1980 yılında lise ikinci sınıftaydım. Sadece bir dergi okudum diye gözaltına alındım. Gözaltına alındıktan birkaç gün sonra serbest bırakıldım. O arada ben çocuktum. 18 yaşındaydım. Silopi’den Beytüşşebap’a bir ailenin yanına sığındım. Orada yaklaşık bir buçuk ay akrabamda kaldım. Akabinde rahmetli babam yakalandı. Diyarbakır Cezaevine götürüldüğünü duydum ama nerede olduğunu tam olarak bilemedik. Günlerce aylarca nerede olduğunu bilemedik."

Aylar sonra babasını ziyaret etme imkanı bulduğunu anlatan Tayşun, cezaevinde ziyaretçilerin bile suçlu gibi muamele gördüklerini aktardı.

Tayşun, bir daha darbelerin yaşanmaması için sürekli dua ettiğini belirterek, "Ben darbelerin acısını hiç unutamıyorum. 12 Eylül’de çocuk duygularım ile mahkum olduğumu hissederek öyle bir psikoloji ile aylar sonra babamın ziyaretine gittiğimde, o yaşlı kadın ve çocukların el sallayarak hasret giderdiklerini gördüm. Bu anlamda bugün Türkiye’de 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin bize ne getireceğini anladığım için darbeye karşı çıktım." diye konuştu.

Yorumlar