Sır cinayetin zanlısı kurbanın torunu çıktı

Ankara Elmadağ'da 2010 yılında işlenen cinayetin zanlısı kurbanın torunu çıktı. Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde Samia Büyükekşi isimli yaşlı kadın 23.

Google Haberlere Abone ol
Sır cinayetin zanlısı kurbanın torunu çıktı

Ankara Elmadağ'da 2010 yılında işlenen cinayetin zanlısı kurbanın torunu çıktı.

Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde Samia Büyükekşi isimli yaşlı kadın 23.08.2010 tarihinde evinde kendi tülbendi ile boğulmuş şekilde ölü bulunmuştu. Kadın öldükten sonra üzerinde bulunan altın takıların çalındığı belirlendi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı ve birçok şüpheli sorgulandı. Cinayet masası dedektifleri uzun süre bu cinayeti çözmek için uğraşmasına rağmen katil bir türlü yakalanamadı. Samia Büyükekşi cinayeti dosyası aradan geçen zaman içerisinde üç savcı değiştikten sonra kapatıldı.

Elmadağ Cumhuriyet Savcılığına altı ay önce atanan savcı İbrahim Hamidi kapanan dosyayı tekrar incelemeye aldı. Dosyadaki bilgileri inceleyen savcının dikkatini bir ayrıntı çekti. Yaşlı kadının boğularak öldürüldüğü tülbendin üzerinde çok küçük bir kan lekesini gören savcı, DNA testi yapılmasını istedi. Yapılan DNA testi sonucunda kan lekesinin Samia Büyükekşi’nin torunu M.B.'ye ait olduğu tespit edildi.

M.B.'nin daha önce de şüpheli olarak gözaltına alındığı fakat delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı öğrenildi. Polis tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı 32 yaşındaki M.B. Elmadağ Adliyesi'nde mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede cinayeti kendinin işlemediğini iddia eden zanlının deliller göz önünde bulundurularak, tutuklanıp cezaevine konulmasına karar verildi. CİHAN

Yorumlar