Sinop’ta nükleer santral kurulmasına tepki mitingi düzenlendi

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından düzenlenen ‘Sinop’ta Nükleer Santrale Hayır’ mitingi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Sinop’ta nükleer santral kurulmasına tepki mitingi düzenlendi

Sinop Nükleer Karşıtı Platform (NKP) tarafından düzenlenen ‘Sinop’ta Nükleer Santrale Hayır’ mitingi düzenlendi. Mitinge değişik il ve ilçelerden nükleer karşıtı dernekler de destek verdi.

Uğur Mumcu Meydanında düzenlenen mitingde katılımcılar ‘Nükleere inat, Yaşasın hayat’, ‘Ne termik, ne nükleer – Rüzgar ve güneş bize yeter’, ‘Sinop Fukuşima; Akkuyu Çernobil olmayacak’ dövizleri taşıyıp aynı parelelde slogan attılar.

Sinop Nükleer Karşıtı Platform ve Tertip Komitesi adına alanda toplanan nükleer karşıtı dernek üyelerine hitap eden Zeki Karataş, ne Sinop İnceburun'da, ne Mersin Akkuyu’da nükleer santral istemiyoruz diyerek, “Karadeniz’de komşumuz Ukrayna’da 26 Nisan 1986’da Çernobil Nükleer Enerji Santralinde gerçekleştirilen deney sonrası art arda gelen ihmaller insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden birine yol açtı. Peki Türkiye’de ne oldu? Karadeniz’de yetişen tarımsal ürünler batılı ülkeler tarafından alınmayınca ‘radyasyonu bilmeyen halkımıza’ dağıtıldı. İlköğretimde okuyan çocuklarımıza yardımsever devletimiz tarafından fındık dağıtıldı. Bakanlarımız ekran karşısında bizleri kandırabilmek için çay içti” dedi.

'Sınırsız sermaye biriktirme hırsına kapılanlar dünyanın sonunu getirecek' diyen Zeki Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: “Bütün egemenler aynı; hayallerindeki dünyayı kurduklarında artık hiç kimse insan formunda olamayacak bu gidişle. İşte bu nedenle Sinop İnce burun mevkini de içine alan 60 m2’lik alanı yok etmek istiyorlar. İnsanlık kendi ihtiyacı kadar olan enerjiyi doğayla uyumlu özgür ve eşit paylaşacağı bir enerji politikası mümkündür. Buna tek engel egemenlerin daha fazla kar adına sürdürdüğü ölümcül enerji politikalarıdır.” CİHAN

Yorumlar