Sinop Üniversitesi'nde unutulmaya yüz tutmuş oyuncaklar görücüye çıktı

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği örencileri, düzenledikleri “Anadolu’nun Geleneksel Oyuncakları” adlı sergi ile unutulmaya yüz tutmuş oyuncakları vatandaşla buluşturdu.Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi...

Google Haberlere Abone ol
Sinop Üniversitesi'nde unutulmaya yüz tutmuş oyuncaklar görücüye çıktı

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği örencileri, düzenledikleri “Anadolu’nun Geleneksel Oyuncakları” adlı sergi ile unutulmaya yüz tutmuş oyuncakları vatandaşla buluşturdu.

Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerinin Öğretim Görevlisi Nilüfer Yılmaz’ın akademik danışmanlığında Sinop Arkeoloji Müzesi'nde düzenledikleri “Anadolu’nun Geleneksel Oyuncakları” adlı sergi günümüz büyüklerini geçmişe döndürürken, minik öğrencilerimizi de geçmişle buluşturdu. Sergiye katılan Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci ve Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal da o anları yaşayanlardan oldu. Geçmişte oynadıkları topaçları yıllar sonra tekrar ellerine alan Hıdır Kahveci ve Ömer Uysal, topaçları heyecanla çevirdiler. Sergiyi gezen minik öğrenciler ise hayatlarında ilk kez gördükleri oyuncakların heyecanını ve şaşkınlığını aynı anda yaşadılar.

Sergi hakkında bilgi veren Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Nilüfer Yılmaz, “Okul öncesi öğretmenliği anabilim dalı 2. Sınıf öğrencileriyle Çocukta Oyun Gelişimi dersi kapsamında yaptığımız bu çalışmayı öğrenciler ve aileleriyle paylaşmak istedik. Öğrenciler, çalışma kapsamında yaşadıkları illere (ilçe/ köy) ait büyüklerinin çocukken oynadıkları oyuncakları araştırdılar. Tespit ettikleri oyuncakların bir kısmını büyük oranda aile büyükleri, çocukken oynadıkları oyuncaklara sadık kalarak ürettiler. Bir kısım oyuncak da aile büyüklerinin yardım ve yönlendirmesiyle öğrenciler tarafından üretildi. Bu sergide hepimizin, çocukluğundan kalan bir şeyleri bulacağını düşünüyorum. Sergide görülen bazı oyuncakların adını, yöresini, yapıldığı malzemeyi, kaç kişi ile ve nasıl oynanabileceği gibi temel bilgilerin yer aldığı oyuncak tanıtım kartlarını da hazırlayarak sergiyi gezenlere yol göstermeye çalıştık. 28 Mayıs 2014 Çarşamba günü açılan ve üç gün boyunca gezilebilecek sergimize tüm Sinopluları bekliyoruz.” dedi.

Sinop Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen serginin açılışına Vali Yardımcısı Hıdır Kahveci, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal, Sinop Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İsmet Berber, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve davetliler katıldı CİHAN

Yorumlar