Sinop Üniversitesi'nde mezuniyet çoşkusu

Sinop Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılında mezun olan öğrencilerini törenle uğurladı. Mezun öğrencilerin ailelerinin de katıldığı coşkulu tören öğrencilerin kep atmasıyla son buldu. Sinop Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen mezuniyet...

Google Haberlere Abone ol
Sinop Üniversitesi'nde mezuniyet çoşkusu

Sinop Üniversitesi, 2013-2014 akademik yılında mezun olan öğrencilerini törenle uğurladı. Mezun öğrencilerin ailelerinin de katıldığı coşkulu tören öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

Sinop Şehir Stadı'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreni mezun öğrencilerin geçit töreni ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende Üniversite birincisi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü İnci Gültekin kısa bir konuşma yaptı. Sinop Üniversitesinin kendilerine çok şey kattığını ifade eden Gültekin, "Fikirlerimiz vardı ama Sinop Üniversitesi'ne geldiğimde bir duruş kazandım. Bana başka bir pencere açan Sinop Üniversitesi bana yepyeni de bir vizyon kazandırdı." dedi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ise "Sevgili gençler, sizler güzel ülkemiz Türkiye’nin en mutlu kenti seçilen ve kendine eğitim, kültür ve turizm kenti olmayı hedef yapmış Karadeniz’in incisi Sinop’ta yaşadığınızı lütfen unutmayın. Bugün gurur duymak en çok bu pırıl pırıl tertemiz gençlerin ve onların anne ve babalarının hakkıdır. Özellikle de fedakâr ailelerinin. Çünkü enerjileriyle, gözlerindeki ışıltıyla ve güven veren duruşlarıyla yarınların bugünlerden çok daha güzel olacağını hissettiren bu gençler onların bizlere bir armağanı. Ama şunu da unutmayalım ki işte bu gençler de kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmadılar. Üniversitemizin kapısından girdikleri ilk günden bu yana hızlı bir tempoyla koştular ve bugün bitiş çizgisinden haklı bir gururla, bileklerinde altın birer bilezikle yani diplomalarıyla geçiyorlar. Hem döktükleri ter, hem de aldıkları dualarla. Bu diplomalar onlara inşallah güzel kapılar açacak ve öğrenmiş oldukları bilgiler ve edindikleri tecrübeler güzel milletimize hizmet etme yolunda ışık olacaktır.” diye konuştu.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger de öğrenci ailelerine teşekkür ederek mezun olan öğrencileri tebrik etti.

Konuşmaların ardından fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından plaketleri verildi. Daha sonra protokol üyeleri ile üniversite birincisi birlikte mezuniyet pastasını kesti. Coşkulu tören mezun öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

CİHAN

Yorumlar