Sinop Üniversitesi'nde mekatronik çalıştayı başladı

Sinop Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi işbirliği ile 2012 yılında ilki gerçekleştirilen Proje Tabanlı Mekatronik Eğitimi Çalıştayı'nın ikincisi başladı. Sinop Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Ahmet...

Google Haberlere Abone ol
Sinop Üniversitesi'nde mekatronik çalıştayı başladı

Sinop Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi işbirliği ile 2012 yılında ilki gerçekleştirilen Proje Tabanlı Mekatronik Eğitimi Çalıştayı'nın ikincisi başladı.

Sinop Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen çalıştay açılışına Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, Garnizon Komutanı Albay Osman Coşkun, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Sinop Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yard. Doç. Dr. Barış BayraklıI, MKT2014 ismiyle yapılan çalıştay ile meslek yüksekokullarının teknik bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin alanları ile ilgili geliştirmiş oldukları projeleri, ulusal düzeyde katılımcılara sunulmasının ve değerlendirilmesinin amaçlandığını söyledi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ise çalıştayın önemine değindi. Bircan, "Meslek yüksekokulları ülkemiz sanayisine ara teknik elaman yetiştiren kurumlardır. Sanayimizin gelişmesi ve yeni fikirlerin üretilmesi açısından ara teknik elemanlarının, bilgi, beceri ve proje geliştirebilme kabiliyetlerinin iyi bir seviyede olması gerekmektedir. Ayrıca, bölgede yer alan üniversitelerin işbirliğinin geliştirilmesi ve okul-sanayi işbirliğinde güçlü bağların kurulması, ülkesel ve bölgesel gelişmişlik açısından kritik öneme sahiptir.” dedi.

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger de “Geçmişte sanayi devrimini atladık. Şimdi bilişim devrindeyiz. Bu devri atlamayalım ve yakalayalım. Bu doğrultuda Sinop, Kastamonu ve Çankırı bölgesindeki üniversitelerimizin bilişim çağını ülkemizin ıskalamaması adına mekatronik gibi bir alanda çalıştay düzenliyor olması çok önemli ve değerli bir işarettir.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, robot, helikopter ve tank gibi ilginç projelerin yer aldığı sergi salonunun kurdelesi kesildi. Katılımcılar stantları gezerek projeleri inceleme fırsatı buldu. Farklı üniversitelerden akademisyenler, sanayici ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımlarıyla ulusal düzeyde gerçekleştirilen çalıştayda, öğretim elemanlarının danışmanlığında öğrenciler tarafından geliştirilen 100’ün üzerinde proje görücüye çıktı. Birinci seçilen projeye 2 adet Cumhuriyet altını, ikinciye 1 adet Cumhuriyet altını ve üçüncüye de 1 adet yarım altın verilecek. CİHAN

Yorumlar