Sinop Üniversitesi öğrencilerinden ulaşım protestosu

Şehir merkezinden fakülte ve yüksekokullara ulaşımı sağlayan dolmuşların yetersiz olduğunu ileri süren üniversite öğrencileri, dolmuş saatlerinin aksadığı ve dolmuşların çok fazla yolcu aldıkları iddiasıyla Rektörlük binası önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sinop Üniversitesi öğrencilerinden ulaşım protestosu

Şehir merkezinden fakülte ve yüksekokullara ulaşımı sağlayan dolmuşların yetersiz olduğunu ileri süren üniversite öğrencileri, dolmuş saatlerinin aksadığı ve dolmuşların çok fazla yolcu aldıkları iddiasıyla Rektörlük binası önünde eylem yaptı. Eylem sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı.

Rektörlük binası önünde gerçekleştirdikleri eylemde dolmuş fiyatlarının düşürülmesi, dolmuş saatlerine uyulması, daha fazla servis çıkarılması gibi çeşitli taleplerini dile getiren öğrenciler, “Sinop’taki ulaşım aksaklıkları sorun olarak bilinmektedir. Sinop Üniversitesi’nin kurulduğu yıllardan beri süre gelen ulaşım sorunu artık dayanılmaz bir hal almıştır. Yaşanan ulaşım sıkıntıları, dolmuş ücretlerinin yüksek olması sebebiyle okullarımıza ulaşmak için çeşitli riskleri olan alternatif yolları kullanmak zorunda kalmaktayız. Ancak kışın gelmesiyle başlayan yağmur ve kar yağışı alternatif ulaşım yollarının kullanılmasını engellemiş, bunun sonucunda ulaşım sıkıntısının büyüklüğü yeniden gün yüzüne çıkmıştır. Biz giriş ve çıkışlarda düzensiz ulaşım sistemi nedeniyle okullarımıza ulaşmakta güçlük çekiyor, ders ve sınavlara gecikiyoruz. Yaşanan bu sorunlara karşın sorunlarımızı iletmeye çalıştığımız, ancak sorunlara çözüm bulmak yerine sorunlardan ve sorunları ileten öğrencilerden kaçan bir üniversite yönetimiyle karşı karşıyayız. Bu sorun bütün üniversite çalışanları ve öğrencilerin ortak sorunudur. Sorun ile ilgili acil taleplerimiz; üniversite yönetiminin biz öğrencilere servis tahsis etmesi, üniversitenin fakülteleri ve KYK Yurtlar arasına düzenli sefer yapıp ring seferlerinin düzenlenmesidir.” dedi.

Yoğun sloganlar ve açıklamaların ardından öğrencilerin yanına çıkan ve ulaşım problemlerini çözmeye çalıştıklarını belirten Rektör Bircan, "Bu konuda çözüm üretecek olan Sinop Belediyesi'dir. Geçen yıl Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda öğrencilerimizle beraber, Belediye Başkanı ve Dolmuşçular Kooperatifi Başkanının da olduğu bir toplantı yaptık. Bütün taraflar problemin çözümü konusunda söz verdiler. Ancak görüyoruz ki bu sorun çözülemedi. Biz yetkililerle sorunun çözümü konusunda görüşüyoruz. Kiraların yüksekliği konusunda da zaman zaman Sinoplu hemşehrilerimizle bir araya gelerek öğrencilerimize yardımcı olunması konusunda çağrıda bulunuyoruz. Biz üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin şikayetlerini çözme konusunda dün olduğu gibi bugün de gereken adımları atıyoruz. Bu konuyla ilgili de en kısa zamanda olumlu bir sonuca ulaşılacağını düşünüyorum. İstediğiniz üniversitenin fakülteleri ve KYK Yurtlar arasına düzenli seferleri 16.12.2013’den itibaren başlatacağız. Biz öğrencilerimizin sorunlarını dinleriz ve sizin yanınızdayız." diye konuştu

Açıklamalardan sonra öğrenciler olaysız bir şekilde dağıldı. Öğrenciler sorunları çözülmediği takdirde eylemlerinin devam edeceğini belirtti. CİHAN

Yorumlar