Sinop, Samsun ve Kastamonu'da demokrasi nöbeti sürüyor

Sinop, Samsun ve Kastamonu'da vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Sinop, Samsun ve Kastamonu'da demokrasi nöbeti sürüyor
Sinop, Samsun ve Kastamonu'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Sinop'ta ellerinde Türk bayraklarıyla Hükümet Konağı Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, slogan atarak darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua edildi.

Vali Kemal Cirit, burada yaptığı konuşmada, demokrasi nöbetlerinin FETÖ örgütü ile mücadele eden devlet kurumlarına güç ve azim verdiğini söyledi.

Darbe girişimimde başarısız olan örgütün başka yollardan Türkiye'yi karalamaya çalıştığını anlatan Cirit, "Bu örgüt birçok ülkede Türkiye aleyhine çalışmalar yürütüyor. Milletten topladıkları paraları ülkemizin aleyhine yazsınlar diye bazı yabancı basın kuruluşlarına dağıtıyorlar ancak siyasetinden, devletimize, iş adamlarımızdan, milletimize kadar herkes bu örgütle mücadele etmektedir ve etmeye de devam edecektir." ifadesini kullandı.

Bu arada Kamu Hastaneleri Birliği tarafından alanda bulunan vatandaşlara su ve tatlı ikram edildi.

Samsun

Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, meydana kurulan dev ekranlarda darbe girişimine yönelik görüntüleri izledi, darbe girişimi sırasında şehit olanlar için dua okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine sloganlar atan vatandaşlar, darbe girişiminde bulunanlara ise tepki gösterdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin yanı sıra çeşitli belediyeler ve kurumlar tarafından, meydandaki vatandaşlara ücretsiz çorba, su ve çay ikramında bulunuldu

Kastamonu

Kastamonu'da da vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi, şehitler için edilen dua etti.

Meydanda kurulan dev ekranda darbe girişimi sırasında yaşanan olaylar gösterildi.
Vatandaşlara Kastamonu Belediyesi tarafından ikramda bulunuldu.
 

Yorumlar