Sinop Durağan kaymakamından açıklama

Durağan Kaymakamı Soğukoluk, "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır. Siyasi bir olay da değildir" dedi

Google Haberlere Abone ol
Sinop Durağan kaymakamından açıklama
Sinop'un Durağan Kaymakamı Turan Soğukoluk, ilçede iki grup arasında çıkan arbede sonucu sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle ilgili, "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır. Siyasi bir olay da değildir." dedi.

Soğukoluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde iki grup arasında çıkan kavgada toplam 15 kişinin yaralandığını, yaralılardan 13'ünün hastanelerdeki tedavisinin ardından taburcu edildiğini söyledi.

Yaralılardan 2'sinin ateşli silahla, diğerlerinin ise darp sonucu yaralandığını ifade eden Soğukoluk, "Kavgada yaralanan 15 kişiden 13'ü, hastanelerdeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Bir yaralının Sinop Devlet Hastanesinde, bir yaralının da Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam ediyor." diye konuştu.

Olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını bildiren Soğukoluk, "Olaylar şu anda güvenlik güçlerimiz tarafından tamamen kontrol altına alınmıştır. Önlem olarak Samsun'dan çevik kuvvet polisi talep etmiştik, onlar geldi. Kastamonu’dan komando birliği şu anda yolda." dedi.

Kavganın etnik bir çatışma olmadığını vurgulayan Soğukoluk, "Yaşananlar kesinlikle etnik bir çatışma değil, bir asayiş olayıdır. Siyasi bir olay da değildir." ifadesini kullandı.

Kaymakam Soğukoluk, sokağa çıkma yasağı uygulanmasına ilişkin, "Sokağa çıkma yasağını uygulamamızın sebebi masum insanlara zarar gelmemesidir. Zaten en kısa sürede de kaldırmayı düşünüyoruz. Çünkü sabah bayram, insanlar birbirlerini ziyaret edip, kurbanlarını kesecek. Bunun için yasağı kısa sürede kaldıracağız." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar