Sınırdan yasadışı geçmek isteyenler bir askeri yaraladı

Türkiye-Suriye hududu Kilis bölgesinde kaçakçılar, kendilerini engellemeye çalışan askerlerden birisini yaraladı.

Google Haberlere Abone ol
Sınırdan yasadışı geçmek isteyenler bir askeri yaraladı

Türkiye-Suriye hududu Kilis bölgesinde kaçakçılar, kendilerini engellemeye çalışan askerlerden birisini yaraladı.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada dün 1. Hudut Alay Komutanlığı İnanlı Hudut Karakol sorumluluk sahasında, hudut unsurları tarafından Türkiye’den Suriye istikametine 15-20 kişilik bir grup ve 4 aracın yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğunu bildirdi.
Tespit edilen bu durum üzerine, 1 adet Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç (TTZA) ile olay bölgesine intikal eden hudutta görevli askerler, anılan şahıs ve araçlara “dur” ikazında bulunduğu, ikaza uyulmaması üzerine de uyarı amaçlı olarak havaya iki el ateş açıldığı belirtilerek yaşananlar şöyle aktarıldı:
“Şahıslara yapılan müdahale esnasında, hudut unsurumuza taşla saldırıda bulunulması üzerine hudut unsurumuz tarafından, şahısları durdurmak maksadıyla ikaz ateşi açılmıştır. Ayrıca olay yerine Karakol Ani Müdahale Mangası (AMM) sevk edilmiş ve AMM’nin gelmesiyle söz konusu grup, Arpakesmez Köyü istikametine doğru kaçmıştır. AMM, TTZA ile grubu takip etmiş, köy girişinde havaya ikaz ateşi açarak araçları durdurmuştur. Şahısları yakalamak üzere yapılan müdahale esnasında, kaçakçı şahıslardan birisi, bir personelimizi yaralamıştır. Müteakiben kaçakçı grup, Arpakesmez Köyü içerisine kaçmıştır.”

YARALI ASKER HASTANEDEN TABURCU OLDU

Meydana gelen gelişmelerin 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Kilis Cumhuriyet Savcılığı'na bildirildiği, Kilis Cumhuriyet Savcılığı tarafından olay hakkında adli tahkikat başlatılarak taşlı ve sopalı saldırıda bulunan dört şahıs hakkında yakalama ve gözetim altına alma talimatı verildiği ifade edilerek, “ Şahıslardan biri yakalanarak gözetim altına alınmış, 3’ünün aranmasına devam edilmektedir. Yaralanan personelimiz Kilis Devlet Hastanesi’nde yapılan tedaviyi müteakip taburcu edilmiştir.” denildi.
CİHAN

Yorumlar