Sınırda jandarma ile Suriyeliler arasında arbede: 1 ölü

Türkiye-Suriye hududunda mayınlı bölgeye girmeye teşebbüs eden ve açılan uyarı ateşine rağmen sınırı geçmeye çalışan 5 kişilik grupla askerler arasında arbede çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Sınırda jandarma ile Suriyeliler arasında arbede: 1 ölü

Türkiye-Suriye hududunda mayınlı bölgeye girmeye teşebbüs eden ve açılan uyarı ateşine rağmen sınırı geçmeye çalışan 5 kişilik grupla askerler arasında arbede çıktı. Arbede sırasında düşerek başını yere çarpan Suriye uyruklu bir kişi vefat etti.

Genelkurmay Başkanlığı’dan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: "Türkiye–Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 3'üncü Hudut Alay Komutanlığı (Suruç/ Şanlıurfa) Konak Hudut Karakolu sorumluluk sahasında, 30 şahsın Suriye'den Türkiye'ye doğru mayınlı sahaya girme teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, Konak Hudut Karakol Komutanı ve Ani Müdahale Mangası (AMM) olay bölgesine intikal etmiştir. Şahıslara "DUR" ikazında bulunulmuş, ikaza uyulmaması üzerine havaya ateş açılmıştır. Müteakiben şahıslar iki ayrı gruba ayrılmış ve hudut personelinin üzerine ateş açmıştır. Hudut unsurları tarafından ateşe ateşle karşılık verilmiş ve grubun büyük kısmı Suriye tarafına geri kaçmıştır. Ancak, uyarı ateşine uymayan beş şahıs ile AMM personeli arasında arbede çıkmış, bu arada düşen Suriye uyruklu bir şahıs başını yere çarpmıştır. Başını yere çarpan yaralı şahıs, derhal Birecik Devlet Hastanesine sevk edilmiş, ancak şahsın 16 Nisan 2014 tarihinde saat 01.45 sularında anılan hastanede vefat ettiği öğrenilmiştir. Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Birecik İlçe Jandarma Komutanlığına ve 7'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığına bilgi verilmiş, Birecik Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli tahkikat başlatılmıştır."
CİHAN

Yorumlar