Sınır'da Eğitime Ara Verildi

Akçakale'de sınıra yakın okulda eğitime ara verildi

Google Haberlere Abone ol
Sınır'da Eğitime Ara Verildi

ŞANLIURFA' nın Akçakale İlçesi'nin karşısında bulunan Suriye'nin Rakka kentine bağlı Telabyad İlçesi'ndeki çatışmalar nedeniyle sınır hattındaki Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitime ara verildi.

Suriye'nin Telabyad ilçesinde, Özgür Suriye Ordusu'na mensup muhalifler ile El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti mensupları arasındaki çatışmalar 2 gündür aralıklarla devam ediyor. Gece devam eden çatışmalarda duyulan silah ve patlama sesleri Akçakale'de tedirginliğe neden oldu. Telabyad'daki çatışmalar nedeniyle Akçakale Kaymakamlığı sınıra yakın Hürriyet Mahallesi'ndeki Cumhuriyet İlkokulu'nda eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Okulun tatil olduğunu bilmeyen ve bu sabah okullarına giden öğrenciler de, eğitime ara verildiğini öğrenince evlerine geri döndü.

İNSANİ YARDIMLAR DURDU

Telabyad'daki çatışmalar nedeniyle dün Akçakale Gümrük Kapısı'nın geçişlere kapatılmasından dolayı bu ülkeye yapılan insan yardımlar durdu. Suriye Türkleri Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından toplanan yardımların bulunduğu TIR, sınır kapısının kapalı olmasından dolayı Suriye'ye geçemedi. TIR'daki yardımlar ise Akçakale'deki bir depoya konuldu. Yardım Gönüllüsü Abdurrahman Dede, sınır kapısının kapalı olmasından dolayı yardımları gönderemediklerini, Telabyad'da çatışmalar durduğu zaman yardımları gönderebileceklerini söyledi.

Yorumlar