Sınırda büyük tehlike!

Artvin'in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Türkiye'ye girmek isteyen Gürcistan vatandaşı İ.A. ve N.K.'nın üzerlerinde yapılan aramalarda,nükleer sanayide kullanılan 1 k,lo 236 gram sezyum maddesi ve 48.23 gram kırmızı cıva ile değerli eşyalar ele geçirildi.

Google Haberlere Abone ol
Sınırda büyük tehlike!

Artvin'in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Türkiye'ye girmek isteyen Gürcistan vatandaşı İ.A. ve N.K.'nın üzerlerinde yapılan aramalarda,nükleer sanayide kullanılan 1 k,lo 236 gram sezyum maddesi ve 48.23 gram kırmızı cıva ile değerli eşyalar ele geçirildi. Ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 2,5 milyon dolar olduğu belirlenirken, 3 kişi tutuklandı.
Türkiye'ye giriş yapmak için yaya olarak Sarp Sınır Kapısı'na gelen Gürcistan uyruklu I.A. ve N.K., X-Ray cihazından geçişleri sırasında sinyal alınması üzerine üst aramasından geçirildi. I.A.'nın üst aramasında 2 cam tüp içinde 1 kilo 236 gram sezyum maddesi ve 3 cam tüp içerisinde de 15.25 gram kırmızı cıva maddesi ele geçirildi. N.K.'nın el bagajında ve üzerinde 9 adet çeşitli renk ve ağırlıkta kıymetli olduğu düşünülen taşlar ile 3 cam tüp içerisinde 32.98 gram kırmızı civa bulundu. Ele geçirilen maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 2 milyon 500 bin dolar olduğu belirlendi.
Olaydan sonra yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen İ.A. ve N.K. ile bu kişilerle işbirliği içinde olduğu belirlenerek yakalanan Türk vatandaşı O.Ş., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.







Yorumlar