Sınıra yeni füze bataryaları sevk edildi

Suriye'den gelen roketlerin artması üzerine Kilis için yeni önlemler alınmaya başlandı. Bugün 13 TIR dolusu askeri malzeme sevkiyatı yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Sınıra yeni füze bataryaları sevk edildi
Suriye sınırındaki Kilis'e, askeri sevkiyat yapıldı. Alınan bilgiye göre, batı illerinden Suriye sınırında kullanılmak  üzere 13 tırlık askeri konvoy, polis ve Jandarma ekiplerinin eskortluğunda  Gaziantep 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı Astsubay Zafer Yılmaz Kışlasına  geldi.



Konvoyda, 80 saniyede 40 roket atabilen çok namlulu roket atar füze  bataryaları ve zırhlı araçların bulunduğu gözlendi.



Araçların, Suriye sınırındaki konuşlu birliklere takviye amaçlı  gönderildiği öğrenildi.

Kilis'e ocak ayından bu yana atılan roketler nedeniyle 17 sivil insan hayatını kaybetti. Çok sayıda ev iş yeri de kullanılamaz hale geldi. 

BAKANLAR KURULU'DAN KİLİS KARARI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'nun ardından Kilis'teki durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra Kilis ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kilisliler, ensar anlayışı içinde ekmeğini ve sokaklarını paylaşıyor. Kilis'i tebrik ediyorum. Kilis, kendi nüfusu kadar Suriyeli mülteciyi barındırıyor. Suriye tarafında bir devlet kalmadı. Kilis'e atılan roketler seyyar araçlar üzerinden ateşleniyor." dedi ve alınan kararları şöle açıkladı: 

-İlave askeri tedbirler alınacak. İlave İHA'lar ile sınırın gözetlenmesi.
-Ekonomik tedbirler alınacak. Tüccar ve esnafımızın zararlarının giderilmesi. 5 Milyon ilave ile zararlar giderilecek, ödeme yapılacak. İkinci aşamada da 5 milyon ilave destek sağlanacak.
-Sosyal destek programları sağlanacak. Psikolojik anlamda sahada Kilis halkımızın yanında olacağız.
-Sağlık alanında ilave tedbirler alınacak. İlave doktorlar Kilis'e gönderilecek, zırhlı ambulanslar hizmete başlayacak.


 

Yorumlar