Sınıra ‘köstebek’ ile boru döşeyen kişiler yakalandı

Türkiye-Suriye hududunda ‘köstebek’ adlı düzenek ile boru hattı döşemeye çalışan iki kişi askerler tarafından yakalandı.Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk...

Google Haberlere Abone ol
Sınıra ‘köstebek’ ile boru döşeyen kişiler yakalandı

Türkiye-Suriye hududunda ‘köstebek’ adlı düzenek ile boru hattı döşemeye çalışan iki kişi askerler tarafından yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında dün yaşanan olayla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Türkiye tarafında Asi Nehri kenarında, içerisinde dört şahsın bulunduğu bir aracın şüpheli hareketler içerisinde olduğu ve Suriye'den Türkiye istikametine akaryakıt kaçakçılığında kullanılacağı değerlendirilen boru hattı döşemeye çalıştığı tespit edilmiştir. ‘Dur’ ikazına uymayan iki şahıs Suriye istikametine kaçarak gözden kaybolmuş, diğer iki şahıs ise araç içinde toprağı alttan delmek ve boru yerleştirmekte kullanılan ‘köstebek’ adlı düzenek ile boru hattı döşemeye devam etmiş ve bunun üzerine Mobil Yol Kontrol Unsuru tarafından yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak, Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutulmuş müteakiben şahıslar ve araç serbest bırakılmıştır."

CİHAN

Yorumlar