Sınıra Hendek ve Tel Örgü Güçlendirmesi

Aydınlatma direkleri konulan sınır hattında ayrıca mevcut tel örgüler de güçlendiriliyor.

Google Haberlere Abone ol
Sınıra Hendek ve Tel Örgü Güçlendirmesi

Suriye sınırındaki Kilis'te, son zamanlarda artan kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla sınır hattına 2.5 metre derinliğinde hendek kazılmaya başlandı. Aydınlatma direkleri konulan sınır hattında ayrıca mevcut tel örgüler de güçlendiriliyor.

Kilis'in karşısındaki Halep'in Azez İlçesi'nde geçen eylül ayında muhalifler ile El Kaide'ye bağlı Irak Şam İslam Devleti örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Günler süren şiddetli çatışmaların ardından Azez'in kontrolü Irak Şam İslam Devleti örgütünün eline geçti. Öncüpınar Sınır Kapısı'nın da tedbir amaçlı olarak uzun süre kapalı tutulduğu çatışmaların ardından sınır hattındaki kritik noktalara hendek kazıldı. 

Kilis'in karşısında bulunan ve El-Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti örgütünün kontrolündeki Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesinden son zamanlarda yasa dışı geçişlerin ve kaçakçılığın artması üzerine sınır hattında önlemler artırıldı. Askerlerin sürekli nöbet tuttuğu bölgede yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ile Kilis Valiliği İl Özel İdaresi tarafından Türkiye-Suriye sınır hattına 27 kilometre uzunluğunda 2.5 metre genişliğinde 2.5 derinliğinde hendek kazılması kararlaştırıldı. Alınan kararın ardından iş makineleri ile sınır hattında hendek kazılmasına başlandı. Buna ek olarak ayrıca sınır hattındaki tel örgüler de yenilenerek güçlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı ile Kilis Valiliği İl Özel İdaresi işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmanın kısa süre içerisinde tamamlanarak sınır güvenliğinin sağlanmasının amaçlandığı bildirildi.

Öte yandan, Kilis sınırında daha önce de kritik noktalarda hendek kazılarak, bazı bölgelere 2 metre yüksekliğinde beton duvar yapılmıştı. Kazılmaya başlanan 27 kilometre uzunluğundaki hendek ile birlikte Kilis'in Suriye sınırındaki 40 kilometrelik hattında oluşacak hendek sayesinde kaçakçılık ve yasa dışı geçişlerin önlenmesinin amaçlandığı bildirildi. Yetkililer ayrıca sınır hattında saptanacak kritik noktalara 2 metre yüksekliğinde duvar örülmesinin de planlandığını kaydetti.

Yorumlar