Sınır dışı edilen gazeteci Zeylanov: Bu, Türkiye adına utanç vesikasıdır

Hükümeti eleştiren tweet attığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Today's Zaman muhabiri Mahir Zeylanov, Antalya merkezli yayın yapan VTV televizyonuna konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Sınır dışı edilen gazeteci Zeylanov: Bu, Türkiye adına utanç vesikasıdır

Hükümeti eleştiren tweet attığı gerekçesiyle sınır dışı edilen Today's Zaman muhabiri Mahir Zeylanov, Antalya merkezli yayın yapan VTV televizyonuna konuştu. 'Atilla Güner ile Ayrıntılar' programına telefon ile bağlanan Zeylanov, yayınlanmış bir haberi tweetlediği için sınır dışı edildiğini belirterek, "Bu Türkiye adına utanç vesikasıdır." dedi.

Yayına ülkesi Azerbaycan'ın başkenti Bakü'den bağlanan Mahir Zeylanov, yaşadıklarını anlattı. 25 Aralık 2013 günü Today's Zaman'da yayınlanan bir haberi tweetlediği için sınır dışı edildiğini anlatan Zeynalov, havalimanı polisine kendisinin teslim olduğunu ve 103 TL para cezası kesildikten sonra Türkiye'den sınır dışı edildiğini söyledi. Attığı tweet sebebiyle sınır dışı edildiğinin duyulması üzerine olayın büyüdüğünü, bunun üzerine oturma izninin 31 Aralık'ta sona erdiğine dair sosyal medya üzerinden sahte belge servis edildiğini iddia eden Zeylanov, "Martın 10'una kadar oturma iznim var. Bunun dışında ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ile evliyim. Bu da bana oturma ve çalışma hakkı veriyor: Akabinde de vatandaşlık alabiliyorum. Bunları düşündüğünüzde tamamen hukuk dışı bir uygulama olduğu görülüyor." diye konuştu.

Attığı twetten sonra medyada, aleyhinde "Türkiye bu haini iyi tanı." diye kampanyalar düzenlendiğini, başbakanın hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, geçen ay savcıya ifade verdiğini anlatan Zeylanov, "belli ki hakkımda bir şey bulamayınca sınır dışı kararı verilmiş. Her şey o twetten sonra başladı." ifadesini kullandı. Sınır dışı edilmesine neden olan tweet sebebiyle yargılandığını da dile getiren Zeylanov, "Bu Türkiye adına utanç vesikasıdır." dedi.
CİHAN

Yorumlar