Sinema şöleni başlıyor

Bursa Valiliği öncülüğünde, Bursa Çocuk Hakları Film Festivali başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde çocuk haklarını konu edinen 61 kısa film yarışacak.Çocuk haklarını kamuoyuna duyurmak ve çocukların sosyal hayatta daha...

Google Haberlere Abone ol
Sinema şöleni başlıyor

Bursa Valiliği öncülüğünde, Bursa Çocuk Hakları Film Festivali başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen festivalde çocuk haklarını konu edinen 61 kısa film yarışacak.

Çocuk haklarını kamuoyuna duyurmak ve çocukların sosyal hayatta daha fazla yer alması amaçlanan ‘Çocuk Hakları Film Festivali’ toplantısı, Sümbüllü Bahçe Konağı'nda yapıldı. Bursa'daki çeşitli okullardan 5 bin 500 çocuğun katılımının sağlanacağı festivalde, çocuk hakları fikrinin yaygınlaşarak, konuyla ilgili kamuoyunda gerekli hassasiyetin oluşmasının hedefleniyor. Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, "Valilik olarak bu festivali önemsiyoruz. Hem şehrimizin tanıtımı, hem de çocuklarımızın seslerini duyurması açısından verimli bir organizasyon olacak. Çocuk ve yetişkin yönetmenler tarafından çekilmiş olan çocuk hakları konulu 61 kısa film Barış Manço Kültür Merkezi, Konak Kültür Merkezi, Tayyare Kültür Merkezi ve Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde 23 Mayıs’tan itibaren sinema severlerin beğenisine sunacağız." dedi.

Film gösterimleri ücretsiz olan festivale vatandaşların yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. 26 Mayıs Pazartesi günü Atatürk Anıtı önünde yapılacak olan tören sonrası kortej yürüyüşü ile Tayyare Kültür Merkezi'ne gidilecek. Festival 27 Mayıs'ta sona erecek.

CİHAN

Yorumlar