Sinema biletini para yerine köy yumurtası vererek aldılar

Zonguldak'ta köyde eğitim gören öğrenciler, 2 köy yumurtası karşılığında ilk kez sinemaya gitmenin heyecanını yaşadı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ergün Eren Uluğ tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Sinema biletini para yerine köy yumurtası vererek aldılar

Zonguldak'ta köyde eğitim gören öğrenciler, 2 köy yumurtası karşılığında ilk kez sinemaya gitmenin heyecanını yaşadı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ergün Eren Uluğ tarafından uygulamaya konulan ‘köy Yumurtası Sinemalarda Projesi’, köyde eğitim görüp ilk kez sinemaya giden öğrenciler için ilginç bir anı oluşturdu. Zonguldak’ın Kozlu ilçesine bağlı 5 köyde taşımalı eğitim gören ilk ve ortaokul öğrencileri, kümeste besledikleri tavuklardan 2'şer adet yumurta toplayarak okullarına getirdi. Okulda toplanan yumurtalarla birlikte kent merkezine gelen öğrenciler, sinema izlemenin keyfini yaşadı.

Köy yumurtası karşılığında ilk kez sinemaya gelen 130 öğrenci, okul idaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen otobüslerle Zonguldak merkezde bulunan bir alışveriş merkezinde bulunan sinema salonuna götürüldü. Yolculuk sırasında yumurtaları kutulara koyan öğrenciler, sinema girişinde bilet yerine 2 köy yumurtası vererek sinema salonuna alındı.

Öğrenciler, duygularını şu sözlerle ifade etti: “Yumurtalarımızı kümesten aldık, öğretmenimize verdik. Sonra sinemaya geldik. Çok mutluyuz.”

Proje Koordinatörü Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Ergün Eren Uluğ ise şu ana kadar 480 öğrenciyi bu yöntemle sinemayla buluşturduklarını, bu rakamın önümüzdeki dönem bini aşacağını kaydetti. CİHAN

Yorumlar