Sincar'daki Yezidiler PKK'ya rest çekti

Sincar'da terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşan Ezidiler, PKK'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'ye karşı savaşmayacaklarını açıkladı. Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Haydar Şeşo, Türkiye'nin Sincar'a düzenleyeceği olası bir operasyonda terör örgütü PKK'ya destek vermeyecekleri söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sincar'daki Yezidiler PKK'ya rest çekti

Sincar'da terör örgütü DEAŞ'a karşı savaşan 7 bin kişilik Ezidhan Savunma Gücü, terör örgütü PKK'dan bölgeyi terk etmesini istedi. Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Haydar Şeşo, TSK'nın Sincar bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'ye karşı savaşmayacaklarını açıkladı.   

PKK'NIN MASKESİ DÜŞTÜ BİZ YOKUZ!
Türkiye'nin Afrin operasyonundan sonra bölgedeki diğer PKK üstlerine operasyon sinyali bölgedeki dengeleri değişmeye başladı. PKK'nın Sincar bölgesindeki üst yapılanması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sincar'a da operasyon yapılacağını açıklamasından sonra terör örgütü PKK'ya bir tepki de bölgedeki Ezidilerden geldi. PKK'nın "Sincar'dan çekildik" yalanından sonra Ezidiler, PKK'ya bir an önce Sincar ve bölgeyi terk etme çağrısında bulundu. Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Şeşo, Türkiye'nin, Sincar'a düzenleyeceği olası bir operasyonda terör örgütü PKK'ya destek vermeyeceklerini açıkladı. Ezidhan Savunma Gücü Komutanı Şeşo, PKK'ya bölgeyi terk etme rest çekti.

Ezidihan Savunma Gücü Komutanı Haydar Şeşo, "Türkiye Afrin'den sonra Sincar'a da bir operasyon yapabileceğini açık şekilde dile getiriyor. PKK bir an önce bölgeyi terk etmeli. Türkiye'nin bölgede PKK'yı hedef alacağı olası bir operasyonda örgüte destek vermeyeceğiz. Türkiye, PKK'yı düşman olarak görüyor. O yüzden Türkiye'ye karşı savaşmayacağız" dedi. 

SİNCAR'DA PKK ZULMÜ
Terör örgütü PKK'nın DEAŞ terörünün bölgede sona ermesinden terör estirdiğini açıklayan Şeşo, "İlk geldiklerinde halk kendilerini kurtaracaklarını düşündü. Ancak DEAŞ biter bitmez PKK zulmü başladı. Örgüt, bölge halkına çok zarar verdi. Halk zulüm gördü. Ezidiler de bunlara şahit oldukça PKK'ya olan bakış açıları da değişti. Çünkü halk örgütün ne olduğunu, neyi amaçladığını çok daha iyi anlamaya başladı"açıklamasında bulundu.

PKK YÜZÜNDEN EZİDİ ÇOCUKLAR EVLERİNİ TERK ETTİ
Haydar Şeşo, binlerce Ezidi ailenin PKK korkusuyla evlerine geri dönemediğini belirtti. Küçük yaştaki Ezidi çocuklarının PKK tarafından kandırılarak kaçırıldığını ifade eden Şeşo, şunları söyledi: "Bunların beynini yıkayıp örgüte kattılar. Kimilerini zorla aldılar. Bölgeden göç etmiş binlerce Ezidi, çocuklarının PKK tarafından kendilerinden alınmasından korktukları için evlerine geri dönemedi."

Kaynak: Akşam

Yorumlar

ahmet halen yüzbinlerce yezidi türkiyede mülteci evlerine nasıl dönecek pkk gitsinki dönsünler