Sincanlılar arabaşı için bir araya geldi

Ankara Sincan Yozgatlı Derneği’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Arabaşı Şenliği’ni Sincan Armoni Park Düğün Salonu’nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Sincanlılar arabaşı için bir araya geldi

Ankara Sincan Yozgatlı Derneği’nin, her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Arabaşı Şenliği’ni Sincan Armoni Park Düğün Salonu’nda yapıldı.

Programda konuşma yapan Yozgatlılar Derneği Başkanı Hamdi Yılmaz, Sincan’da yaşayan çok sayıda Yozgatlı olduğunu söyledi. Yılmaz; “Yozgat kültürünü yaşatmaya çalışıyoruz. Arabaşı gecelerinde bu ruhu devam ettirmek için çaba gösteriyoruz. Bu çabalarımızla Yozgatlı hemşehrilerimizi bir araya getirmek için gayret göstereceğiz. Yılmaz; “Derneğimiz Sincan’da 20 yıldır faaliyet göstermektedir. 12.’ni düzenlediğimiz Arabaşı gecemize oldukça yoğun bir katılım oldu. Hemşehrilerimizin ilgisi fazla oldu. Amacımız, hemşehrilerimizi Arabaşı’nda buluşturmak, kültürümüzü tanıtmak, hasbihal etmek ve insanları bir araya getirmektir” ifadelerini kullandı. Arabaşı’nın patentini Yozgat Valiliği olarak aldık diyen Yılmaz; “Bu yemek çevre illerde de yapılıyor. Amaçımız Arabaşı yutmak değil, amacımız bir araya gelmek. Bir araya gelerek kültürümüzü yaşatmak1tır. Şenliğimize Sincan’da oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve bütün sivil toplum kuruluşlarımız ve diğer derneklerimiz katıldı. Ülkemizin gerçekten birlik beraberliğe ihtiyacı olan şu günlerde Arabaşı günlerimiz, testi kebaplarımız ve diğer etkinliklerimizle devam edeceğiz inşallah” dedi.

Gecede tepsilerle masalara getirilen arabaşı yenildikten sonra Türk halk müziği sanatçısı Gülsüm Kahraman sahne aldı.

Bütçe görüşmeleri nedeniyle geceye katılamayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek telgraf gönderdi. Geceye Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Sincan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Köksal, MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, MHP Yozgat Eski Milletvekili Mesut Türker, MHP Sincan Belediye Başkan Adayı Hasan Altın, Saadet Partisi Sincan Belediye Başkan Adayı Abidin Temoçin, Ankara İl Genel Meclisi Ak Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda Yozgatlı ve Sincanlı katıldı.
CİHAN

Yorumlar