Sincan’dan Silopi’ye kardeşlik köprüsü

Memurlar Vakfı Sincan Şubesi, Şırnak’ta faaliyet gösteren Nuh Nebi Memurlar Derneği ile gerçekleştirdiği ‘Kardeş Aile Projesi’ kapsamında Şırnak’ın Silopi ilçesine bir gezi düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Sincan’dan Silopi’ye kardeşlik köprüsü

Memurlar Vakfı Sincan Şubesi, Şırnak’ta faaliyet gösteren Nuh Nebi Memurlar Derneği ile gerçekleştirdiği ‘Kardeş Aile Projesi’ kapsamında Şırnak’ın Silopi ilçesine bir gezi düzenledi. Sincan’dan Silopi’ye giden heyet, ihtiyaç sahibi 16 aileye gıda yardımı ve çeşitli hediyeler götürdü.

MEVA Sincan şubesi ve Şırnak’ta faaliyet gösteren Nuh Nebi Memurlar Derneği’nin üç yıldır devam ettirdiği ‘Kardeş Aile Projesi’nin amacı, başta kardeşlik olmak üzere birlik ve beraberlik. Bu anlamda iki taraflı düzenlenen geziler ve ziyaretlerin amacı, hem ihtiyacı olan ailelere yardım eli uzatmak hem de doğu-batı kardeşliğinin sağlanmasına yardımcı olmak.

Memurlar Vakfı Sincan Şubesi Kulüp Başkanı Fatih Soyalp, ”Kardeş Aile Projesi’ kapsamında Silopi’ye düzenlemiş olduğumuz ziyaret esnasında üyelerimiz ile kardeş aileler arasında duygusal anlar yaşandı. Silopi'deki kardeş ailelerimizi ve yöre halkını geçen sene hem Kurban Bayramı hem de değişik vesilelerle ziyaret etmiştik. Şüphesiz ki bu ziyaretler hem Anadolu insanının birbiriyle kaynaşmasına hem de yardımlaşma duygularının artmasına vesile olduğu somut bir şekilde gözler önünde. Vakıf üyelerimizin, yapmış olduğumuz kardeş aile ziyaretlerinde tarifi imkansız duygular yaşadıklarını gördük. Ben, ülkemiz insanları arasındaki dostluk, kardeşlik ve yardımlaşma duygularının pekişmesine vesile olan böyle ziyaretlerin daha da artmasını diliyorum.” diye konuştu.

Silopi’ye yapılan ziyaret sırasında heyet, okuma salonlarını da ziyaret ettikten sonra, Silopi’de Cizre'deki tarihi ve kutsal mekânlar; Kırmızı Medrese, Hz. Nuh peygamberin makamı ve manevi büyüklerden Ahmed-i Cezeri’nin kabri ziyaret edildi.
CİHAN

Yorumlar