Sincan’da da ‘Herkes O'nu Okuyor’

Ankara'nın Sincan ilçesinde Maltepe-FEM Dershaneleri, Peygamber Hazreti Muhammed'in (s.a.

Google Haberlere Abone ol
Sincan’da da ‘Herkes O'nu Okuyor’

Ankara'nın Sincan ilçesinde Maltepe-FEM Dershaneleri, Peygamber Hazreti Muhammed'in (s.a.v) hayatını anlatan kitapların okutularak öğretilmesi ve amacıyla ‘Herkes O'nu Okuyor’ projesi ile ilgili program düzenledi. Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki programa çok sayıda davetli katıldı.

    Programda konuşan Sincan Maltepe-FEM Dershaneleri Genel Müdürü Nurettin Manisa, "Zaman Sevgililer Sevgilisi, Efendiler Efendisi Hz. Muhammed Mustafa’yı (s.a.v) tanıma zamanıdır. Allah’ın (c.c) Son Nebi’ye, yani Efendimize ilk emri ve aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’in ilk ayeti ‘Oku’dur. Bu ilahi emir gösteriyor ki; İslam Medeniyeti’nin vazgeçilmez prensibi okumaktır. Dinin muhatabı akıl sahibi insanlardır. Aklın gıdası bilgi, bilginin yegane anahtarı ise okumaktır. Bizler de Efendimizin 'in hayatını okumak, okutmak ve O’nu bütün hücrelerimizle hissetmekle mükellefiz.” dedi.

    "ANMADAN ZİYADE ANLAMANIN DAHA ÖNEMLİ OLDUĞUNU BUGÜN DAHA İYİ HİSSEDİYORUZ"

    Ünlü sunucu ve şiir yorumcusu Reha Yeprem ise "Dünyanın dört bir tarafın da mümin kardeşlerimiz ‘Herkes O’nu Okuyor’ isimli bir kampanya ile Efendimizi (s.a.v) anlamaya çalışıyor. Eskiden kutlu doğum programları O’nu anma gibi algılanırdı. Anmadan ziyade anlamanın daha önemli olduğunu bugün daha iyi hissediyoruz. İnsanlığın O’na ihtiyacı vardı bugün daha çok ihtiyacı var. Eğer O’nun o mübarek hayatını ve değerlerini gönlümüze ve bütün yaşantımıza giyebilirsek, üstümüzdeki kara bulutlarında dağılacağına inanıyoruz milletçe." şeklinde konuştu.

    Ünlü kum sanatçısı Ömer Faruk Elmas kum gösterisi, tasavvuf müziği sanatçısı Süleymen Erkişi ve Reham Yeprem programda şiir ve ilahiler okudu.

    Etkinliğin sonunda vatandaşlar, kurulan stantlardaki Hazreti Muhammed'in (s.a.v) hayatını anlatan kitaplardan aldı. CİHAN

Yorumlar