Sincan’da ‘Bayrağa Saygı' yürüyüşü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri birlikteki Türk bayrağının indirilmesi yurdun bir çok yerinde protesto ediliyor. Ankara Sincan'da Milliyetçi Hareket Partililer ‘Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ yaptı....

Google Haberlere Abone ol
Sincan’da ‘Bayrağa Saygı' yürüyüşü

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı askeri birlikteki Türk bayrağının indirilmesi yurdun bir çok yerinde protesto ediliyor. Ankara Sincan'da Milliyetçi Hareket Partililer ‘Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ yaptı. Sincan Lale Meydanı’nda toplanan partililer, basın açıklaması yaptıktan sonda dağıldı.

Yürüyüş esnasında polis Vatan Caddesi, Ankara Caddesi ve Atatürk Caddesi'nde bir süre yolu trafiğe kesti. Lale Meydanı'nda toplanan grup, Abdullah Öcalan ve PKK aleyhine slogan atarak, bir dakikalık saygı duruşundan sonra İstiklal Marşı okudu.

PKK eylemleri ve bayrak indirilmesi ile ilgili basın açıklaması yapan MHP Sincan Ocak Başkanı Gökhan Daysal, “Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk devletinin etkisi gitgide azalırken, bölücülerin faaliyeti ise her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Böyle giderse önümüzdeki günlerde çok daha vahim gelişmelerin yaşanabileceği anlaşılmaktadır.” dedi.

"DİYARBAKIR-BİNGÖL KARA YOLU GÜNLERDİR KAPALIDIR"

Bölücü örgüt mensuplarının gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yaptıklarını ifade eden Daysal, “Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Diyarbakır-Bingöl kara yolu günlerdir kapalıdır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Devletin varlığının ortada olmaması hasebiyle bölücüler bölgeyi kontrolleri altına almış vaziyettedir.” ifadelerini kullandı.

"BAYRAĞIMIZ ŞEREFİMİZ VE NAMUSUMUZDUR"

Bardağı taşıran son damla ise bir grup teröristin 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek, Türk bayrağını indirmesi olduğunu belirten Daysal, “Yüksek güvenlikli bir alan olan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nda bu hadisenin meydana gelmiş olması da olayın vahametini artırmaktadır. Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız, bağımsızlığımızın simgesi olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Buradan, yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz; yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek senden oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zaafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Bu ihanet sürecine tepkisiz kalma ve oy vermiş olduğun iktidardan bunun hesabını sor.” diye konuştu.

"BU ZİLLETE SESSİZ KALAN HERKES HESAP VERECEKTİR"

Ocak Başkan Daysal, Türk milliyetçilerinin, yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not ettiklerine işaret etti. Daysal, şöyle devam etti: “Bu zillete sessiz kalan herkes, günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatan şerefsizler ve indirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır. Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz; Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türkün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan, Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tüm il ve ilçe temsilcilikleri tarafından bugün eşzamanlı olarak “Bayrağa Saygı Yürüyüşü” düzenlenecektir. Bayrağımıza yapılan hakaret tel'in edilecek ve Türk milliyetçilerinin bayrağa olan hassasiyeti dosta düşmana gösterilecektir. Aziz milletimizi, bayrağa sahip çıkmak için bayrağını yanına alarak, bizimle birlikte ses vermeye davet ediyoruz. Ne mutlu Türküm diyene.”

CİHAN

Yorumlar