Sınavlarda birinci olan Zafer Koleji 27 şampiyonluk elde etti

Afyonkarahisar Zafer Eğitim Kurumları'nın üniversiteyi kazandırma oranlarının yüzde 100 olduğu, sporda da son iki yılda da 27 şampiyonluk çıkardığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Sınavlarda birinci olan Zafer Koleji 27 şampiyonluk elde etti

Afyonkarahisar Zafer Eğitim Kurumları'nın üniversiteyi kazandırma oranlarının yüzde 100 olduğu, sporda da son iki yılda da 27 şampiyonluk çıkardığı belirtildi.

Afyonkarahisar Zafer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Kadir Çakır, basınla tanışma kahvaltısında buluştu. Yerel gazete ajans ve yerel televizyon muhabirlerinin katıldığı tanışma toplantısında konuşan Çelik, okulun başarıları ve yeni hedefleriyle ilgilide bilgi verdi. Çakır, 22 yıldır dünya standartlarında eğitim veren ve bölgenin proje ve olimpiyat, LYS-YGS, spor alanlarında en başarılı öğrencileri çıkaran okulun 2013-2014 eğitim-öğretim sezonuna yeni ve güncel hedeflerle başladığını söyledi.

Çakır, “Bölgemizde, okulumuzu ve eğitimimizi öne çıkaran Fen Lisemiz yüzde 100, Anadolu Lisemiz yüzde 93’lük üniversite kazandırma başarısı elde etmiş, proje ve olimpiyatlarda birçok dereceye ulaşmış, USOBO’da Türkiye’nin en fazla projesi kabul edilen lisesi olmuştur.” dedi. Çakır, sınavlardaki başarılar kadar spor alanında da iddialı olduklarını ifade ederek, sporda son iki yılda 27 Afyon şampiyonluğu çıkarttıklarını anlattı.

Çakır, “İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği liseler arası müsabakalarda badmintonda gençler bayan takımımız Afyon şampiyonluğuna, kulüp gençler hentbol takımımız Afyon şampiyonluğuna, eskrim takımımız geçen sene Afyon şampiyonluğu Türkiye 8’nciliğini elde etmişti. Eskrim takımımız bu yıl Afyon şampiyonluğunu alarak Türkiye şampiyonasında bölgemizi temsil etme hakkı kazanmıştır. Ayrıca basketbol takımımız Ege Bölgesi Özel okullar arası yapılan şampiyonada bu seneki ilk şampiyonluğunu ulaşmıştır.” dedi.

Çakır, yeni eğitim dönemine Anadolu Sağlık Meslek Lisesini açarak Afyon insanının sağlığını da talip olduklarını kaydetti. Çakır, bu yıl bilim kurulunun olimpiyatlara 4 dalda 35 öğrenciyi hazırlandığını belirterek, fizik, kimya, biyoloji, matematik dallarında SBS’de Türkiye derecesi ve bölgede ilk sıraları paylaşan öğrencilerle yoğun bir çalışma yaptığını anlattı. Çakır, “İl Milli Eğitim tarafından liselerarası düzenlenen ve 7 bin 500 öğrencinin katıldığı YGS deneme sınavında Fen Lisemiz tüm puan türlerinde Afyon birincisi olmuş, ferdi başarıda öğrencimiz Ahmet Varol tüm puan türlerinde birinci, Afyon geneli liselerarası tüm puan türlerinde birinci olmuştur.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar