Simav'da, ÖYDER'den ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlük Günü’ kutlaması

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Simav Öğretmenler Yardımlaşma Derneği, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlük Günü’ dolayısıyla bir açıklama yaptı. Dernek Başkanı Nurullah Aydoğan, Türkiye’de ve tüm dünyada basın...

Google Haberlere Abone ol
Simav'da, ÖYDER'den ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlük Günü’ kutlaması

Kütahya’nın Simav ilçesinde faaliyet gösteren Simav Öğretmenler Yardımlaşma Derneği, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlük Günü’ dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Dernek Başkanı Nurullah Aydoğan, Türkiye’de ve tüm dünyada basın mensuplarının insanların en temel haklarından bir tanesi olan haber alma özgürlüğü için fedakarca bir gayretin içinde olduğunu söyledi.

Basın camiasının tüm mensuplarının görevlerini yerine getirirken en büyük yardımcılarının, özgür çalışma olanakları olduğunu belirten Başkan Aydoğan, “Basın, toplumun gereksinim duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Basının hem özgür hem de tarafsızlığı, bireyin ve toplumun haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına, bu suretle demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunur.” dedi.

Aydoğan, açıklamasını şöyle tamamladı: “İlçemiz Simav’da bulunan yerel gazeteler Simav’ın Sesi, Gazete FM ve ulusal haber ajansları olan AA, CİHAN, DHA ve İHA ilçemiz adına ve derneğimiz adına her zaman haber konusunda bizlere hep yardımcı olmuşlardır. İletişimin en güçlü kanallarından, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir araç olan basının, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi taleplerini her zaman destekliyorum. Onların ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlük Günü’ nü derneğimiz adına basın emekçilerimize meslek hayatlarında mutluluk, sağlık ve başarılar diliyorum.” dedi.

CİHAN

Yorumlar