Simav'da 'Nübüvvete Olan İhtiyaç' konferansı verildi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Dostluk Buketleri Derneği tarafından, "Nübüvvete Olan İhtiyaç" konulu bir konferans düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Simav'da 'Nübüvvete Olan İhtiyaç' konferansı verildi

Kütahya’nın Simav ilçesinde, Dostluk Buketleri Derneği tarafından, "Nübüvvete Olan İhtiyaç" konulu bir konferans düzenlendi. Yeni Belediye Düğün Salonu'ndaki konferansı, Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhittin Akgül verdi.

Konuşmasına, “Doğumlar vardır, sadece bir haneyi ilgilendirir. Doğumlar vardır, sadece mahalleyi ilgilendirir. Doğumlar vardır, sadece bir ülkeyi ilgilendirir ama öyle doğumlar vardır ki bütün bir kainatı ilgilendirir. İşte bütün kainatı ilgilendiren doğum, Hz. Muhammed (SAV)'in doğumudur.” diyerek başlayan Akgül, Hz. Peygamber'in sadece bir ırka değil, bütün bir kainata gönderildiğini vurguladı. Kainata bir ağaç nazarıyla bakıldığında, o ağaç üzerindeki en tatlı, en verimli, en lezzetli, en mükemmel meyvenin Hz. Muhammed olduğunun görüldüğünü belirterek, “Kainata bir saray nazarıyla baktığımızda ise o sarayı bize gezdiren, niçin inşa edildiğini bize detaylı bir şekilde anlatan, yanıltmayan, şaşırtmayan rehberin de yine Hz. Muhammed olduğunu görürüz. Ayrıca kainata bir bahçe gibi bakarsak Efendimiz, o bahçenin en güzel gülüdür.” dedi. Hz. Muhammed (SAV)’in herkesin peygamberi olduğunu ve herkesin onun bir yönünü örnek alabileceğini belirten Prof. Dr. Akgül, bazı batılı araştırmacıların bile O'nun bütün insanlığa peygamber olarak gönderildiğini kabul ettiğine dikkat çekti. En dikkat çekici yönünün sadakat ve doğruluk olduğunu, karanlıklardan geçildiği şu günlerde Peygamber yoluyla yeniden kardeşliğin tesis edilebileceğini vurguladı. Akgül, şunları kaydetti: “Peygamberimiz'in sadece hayatını okumakla değil, sadece bilmekle değil, sadece övmekle değil, okuduklarımızı hayatımıza geçirmek gerekir. Karanlık, kavganın olduğu şu günlerde, küçük meselelerin büyütüldüğü şu günlerde, nifak şebekelerinin Müslümanların arasına girip de onların renginden görünmek suretiyle farklı farklı şeylerle kaynaştırdığı şu günlerde Rabbim yeniden gözlerimizi açsın, zihinlerimize berraklık versin, içimizi ve dışımızı bir yapmak suretiyle Sadık Peygamber, Doğru Peygamber, Kutlu Doğum Peygamberi arkasında, Peygamber yolunun yolcuları olarak bizleri birleştirsin, bir ve beraber yapsın. Birliğimizi yeniden muhafaza etsin.”

Bu arada Türkiye genelinde düzenlenecek “Herkes O'nu Okuyor” yarışmasıyla ilgili bilgi de veren Muhittin Akgül, “Bu yarışmayla hedef, milyonlara O'nun hayatını okutmak ve tanıtmaktır. Proje çok büyük. Hz. Muhammed'in örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle Efendimiz ile ilgili kitapların okunmasını teşvik etmek ve bu kitaplar üzerinden yapılacak sınavlarda kazananları ödüllendirmektir. Yaşları itibarıyla üç kategoriye ayrılacak insanlar, belirlenen doğru kaynak kitapları okuyacak ve ardından test usulü bir sınava girecek. 1. kademe ortaokul, 2. kademe lise, 3. kademe yetişkin şeklinde olacaktır.” diye konuştu.

Konferansın sonunda Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Prof. Dr. Akgül’e çiçek takdim etti. Akgül daha sonra kitaplarını imzaladı. CİHAN

Yorumlar