Simav'da, engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımı

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan, Simav Dikensiz Güller Derneği tarafından kemik erimesi hastası olan Gülçim Yaldız'a tekerlekli sandalye verildi.     Tekerlekli sandalyelerin, Simav'ın Yavu köyünün İstanbul'da bulunan...

Google Haberlere Abone ol
Simav'da, engelli vatandaşa tekerlekli sandalye yardımı

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan, Simav Dikensiz Güller Derneği tarafından kemik erimesi hastası olan Gülçim Yaldız'a tekerlekli sandalye verildi.

    Tekerlekli sandalyelerin, Simav'ın Yavu köyünün İstanbul'da bulunan Yavu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından sağlandığını belirten Dikensiz Güller Derneği Başkanı İsmail Bacaksız, "Yavu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Yavulu hemşehrilerimiz bizleri arayarak, İstanbul'dan 10 adet tekerli sandalye temin ettiklerini, bunları ilçemiz Simav'da ihtiyacı olan vatandaşlara vermek istediklerini belirtiler. Tekerlekli sandalyeleri dernek aracılığıyla Yavu köyünde olduklarını belirtiler. Dernek olarak bizlerde Simav Belediyesinden temin edilen bir araçla tekerlekli sandalyeleri derneğimize getirdik." dedi.

    Daha önceleri Dikensiz Güller Derneği tarafından tespit edilen kemik erimesi hastası Gülçim Yaldız'a bir törenle teslim edilen tekerli sandalye ailede çok mutlu anlar yaşattı. Dernek Başkanı İsmail Bacaksız,"Yavu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği'ne, Simav Belediyemize çok teşekkür ederiz. İlçe merkezinde veya köylerimize tekerlekli sandalye ihtiyacı olan aileler varsa bize ulaşabilirler." şeklinde konuştu.

    Tekerlekli sandalyeleri İstanbul'dan, Simav'a bağlı Yavu köyüne gönderen Yavu Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Ünal ise, "Dikensiz Güller Derneği Başkanı İsmail Bacaksız bizimle irtibata geçerek ilçede tekerlekli sandalye ihtiyacı olduğunu belirtti. Bizde İstanbul'da bulunan Derneğimiz kanalıyla istenen 10 adet tekerlekli sandalyeyi temin ederek ilçeye yolladık." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar