Simav'da da programlar iptal edildi

Manisa'’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasının ardından Kütahya'nın Simav ilçesindeki bazı programlar iptal edildi. Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı felaketinin ardından 232 işçi hayatını kaybetti. Olayın ardından...

Google Haberlere Abone ol
Simav'da da programlar iptal edildi

Manisa'’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı faciasının ardından Kütahya'nın Simav ilçesindeki bazı programlar iptal edildi. Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı felaketinin ardından 232 işçi hayatını kaybetti. Olayın ardından bugün Başbakanlıktan yapılan açıklama ile 3 günlük milli yas ilan edildi. Soma’'daki 232 işçinin hayatını kaybettiği olayın ardından Simav ilçesinde yapılması planlanan bazı etkinlikler de iptal edildi.

    Dostluk Buketleri Derneği ve Özel Bahar Koleji'nin 15 Mayıs 2014 tarihinde birlikte düzenleyecekleri 'Anneler Günü Şenliği' programı da iptal edildi. Programa Samanyolu TV'nin sevilen programı 'Maceracı' programının sunucusu Murat Yeni de ilçeye gelerek program düzenleyecekti. Dostluk Buketleri Derneği Başkanı Sevinç Cengiz, "Böylesine acının yaşandığı bir günde bizler çok üzgünüz. Ailelere Allah sabır versin. Dernek olarak bizler böyle bir gün de program yapmak istemedik ve bu kararı aldık. Maceracı programı sunucusu Murat yeni 20 Mayıs 2014 günü kermes açılışımıza gelecek." dedi.

Soma'daki maden faciasında 3 Simavlı işçinin de hayatını kaybettiğini belirten Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ise "Türkiye'yi yasa boğan maden kazasında 3 Simavlı işçi de hayatını kaybetti. 16, 17 ve 18 Mayıs 2014 tarihlerinde ilçemizde Toplu Sünnet ve Büyük Hayır Şöleni yapacağımızı günler öncesinden kamuoyuna duyurmuştuk. Soma'da ki maden kazasının Türkiye'yi yasa boğmasının yanında, Hakk'ın rahmetine kavuşanlardan 3'ünün de Simavlı olması programımızda değişiklik yapmamıza sebep oldu. Uğur Işılak konseri ile Mehteran Takımı'nın musiki konserlerini iptal ettik. Pazar günü yapacağımız Geleneksel Büyük Hayır Yemeği etkinliğimizde herhangi bir değişiklik olmadı." şeklinde konuştu.

Simav'daki yetkiler 3 Simavlı işçinin isimlerini şu şekilde olduğunu belirttiler. Bademli köyünden Şaban İlçi, Ihlamur köyünden Adem Bayındır ve Ahmet Ergün. Ayrıca, Şaban İlçi ve Adem Bayındır'ın cesetlerine ulaşıldığı belirtildi. CİHAN

Yorumlar