Simav Özel Bahar Koleji'nin ödüllü BAFEMYA sınavının müracaatları başladı

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Özel Bahar Koleji, 4. sınıf öğrencilerinin katılabileceği bir deneme sınavı düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Simav Özel Bahar Koleji'nin ödüllü BAFEMYA sınavının müracaatları başladı

Kütahya’nın Simav ilçesindeki Özel Bahar Koleji, 4. sınıf öğrencilerinin katılabileceği bir deneme sınavı düzenliyor. Okulda 5 Nisan 2014'te yapılacak sınav için kayıtlar, 4 Nisan tarihinde sona erecek.

Özel Bahar Koleji Müdürü Ahmet Tekiş, yaptığı açıklamada Simav, Pazarlar ve Şaphane ilçelerinde genel bir yarışma düzenlediklerini belirterek, “Okulumuzun geleneksel olarak düzenlediği BAFEMYA sınavını, bu yıl ilçemiz merkez ve köylerindeki ilkokullar ile Şaphane ve Pazarlar ilçelerinin merkez ve köy ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yapacağız.” dedi. Amaçlarını öğrencilerin bilgi ve kültür seviyelerini arttırmak, eğitim öğretim seviyelerinin gelişimine katkıda bulunmak olduğunu belirten Müdür Tekiş, “Bu ödüllü sınavla öğrencilere bilimsel düşünce alışkanlığı kazandırmak, öğrenciler arasındaki kaynaşmayı sağlamak, öğrencilerin kendine güven duygusunu geliştirmek, gönüllü çalışma bilincine sahip olmalarını sağlamak istiyoruz. Okulunu temsil etme bilincini öğrencilere vermek istiyoruz. Yarışmada Türkçe 15, Matematik 15, Fen ve Teknoloji 12, Sosyal Bilgiler 12 ve İngilizce 6 olmak üzere toplam 60 soru sorulacak ve 80 dakika süre verilecektir. Başarılı öğrencilerin, öğretmeni ve okulunu da ödüllendireceğiz.” şeklinde konuştu. Sınava girecek olan öğrencilerin, yanlarında öğrenci belgesi ya da kimlik getirmesi gerektiğini hatırlatarak, “Ayrıca yarışmaya katılan bütün öğrencilere çeşitli hediyeler ve öğle yemeği ikramında bulunacağız. Üç ilçemizde bulunan bütün 4. sınıf öğrencilerini yarışmamıza bekliyoruz.” dedi.

BAFEMYA'ya öğrenciler kendi okul müdürlüklerinden, "www.ozelbahar.k12.tr" sitesinden, Özel Bahar Koleji telefonundan veya şahsen müracaat edebilecek. CİHAN

Yorumlar