Simav Özel Bahar Koleji'nde tiyatro gösterisi

Kütahya'nın Simav ilçesinden bulunan Özel Bahar Koleji'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğindeki Gölge Tiyatroları'ndan 2 farklı tiyatro oyunu sergilendi.Özel Bahar Koleji Konferans Salonu'nda anasınıfı öğrencilerine sergilenen 'Neşeli...

Google Haberlere Abone ol
Simav Özel Bahar Koleji'nde tiyatro gösterisi

Kütahya'nın Simav ilçesinden bulunan Özel Bahar Koleji'nde, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğindeki Gölge Tiyatroları'ndan 2 farklı tiyatro oyunu sergilendi.

Özel Bahar Koleji Konferans Salonu'nda anasınıfı öğrencilerine sergilenen 'Neşeli Tavşanlar' tiyatro oyunu beğeni topladı. Okul Müdürü Ahmet Tekiş, "Öğrencilerimize tiyatronun önemini anlatmak istiyoruz. Ayrıca bazı davranışları çeşitli oyunlarla görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Sergilenen tiyatroda, Anasınıfı öğrencilerimize görsel olarak 3 tavşan arkadaşın Doğa sevgisi, arkadaşlarla şakalaşmanın sınırları, küsmenin kötü bir davranış olduğu, yemek ayrımı yapmanın doğru olmadığı, her türlü gıdanın alınması gerektiği, kişisel temizlik, yıkanmanın önemi, birlikte oynamanın güzelliği, arkadaşlık gibi eğitici konular müzik ve danslar eşliğinde çocuklarımıza sunuldu." şeklinde konuştu.

İkinci oyunun okul öğrencilerine sergilendiğini belirten Okul müdürü Ahmet Tekiş, "'Sihirbazın Çırağı' isimli oyun ise ilk okul öğrencilerine sunuldu. Oyunda her insanın içinde bir iyilik olduğu iyiliğin önemi, öğretmene saygı ve sevgi, sihir, illizyon diye bir şeyin olmadığı bunların hepsinin bir aldatmaca olduğu konular işlendi. Geleneksel Türk orta oyunu tarzındaki 'Sihirbazın Çırağı' isimli oyun öğrenciler tarafından dakikalarca alkışlandı." dedi.

Okul öğrencilerinin ilgisinden çok memnun olduklarını belirten tiyatro oyuncuları, Simav’a ve Bahar Koleji'ne farklı oyunlarla geleceklerine söz verdi. CİHAN

Yorumlar