Simav Özel Bahar Koleji velilere sınav yaptı

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji, öğrencilerine kazandırdığı kitap okuma alışkanlığını velilere de kazandırmak amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde, "Veli Kitap Okuma Sınavı" yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Simav Özel Bahar Koleji velilere sınav yaptı

Kütahya'nın Simav ilçesinde bulunan Özel Bahar Koleji, öğrencilerine kazandırdığı kitap okuma alışkanlığını velilere de kazandırmak amacıyla başlattığı kampanya çerçevesinde, "Veli Kitap Okuma Sınavı" yaptı. Pedagog Ali Çankırılı'nın "Çocuklara Söz Geçirme Sanatı" isimli kitabını okuyan veliler, buradan yöneltilen sorulara cevap verdi.

Eğitimin sadece öğrencilere yönelik olmayacağını söyleyen Okul Müdürü Ahmet Tekiş, "Okul başarısında veli, okul, öğrenci üçgenini en iyi şekilde oluşturmak için böyle bir faaliyet yaptık. Bir veli, öğrencisiyle ilgili ne kadar çok bilgi bilirse öğrencinin o kadar başarısı ve hayata hazırlığının artacağını düşündük. En önemli işin insan yetiştirmek olduğunu düşündüğümüz için bizler de eğitim kitabı okuyup okutuyoruz. Öğrencilerimize her sabah yarım saat kitap okutarak, güne kitap okuyarak başlıyoruz. Katılımlarından dolayı tüm velilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Sınavdan önce ailelerle birlikte kahvaltı yaptıklarını belirten öğretmenlerden Yunus Emre Ece ise, "Sınav saat 11.00'de başladı. 70 soru, velilerimizi bir hayli zorladı. Velilerimizle yaptığımız görüşmelerde, 'Çocuklara Söz Geçirme Sanatı' isimli kitabı evlerinde anne ve baba olarak birlikte okuduklarını belirttiler. Bu bizi çok mutlu etti." şeklinde konuştu. Veliler de böyle bir organizasyondan dolayı okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür etti. CİHAN

Yorumlar