Silvan'da Mezopotamya Kardeş Türküler Şöleni'ne büyük ilgi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları'nda eğitim gören öğrenciler Silvanlılara unutulmaz bir şölen yaşattı.

Google Haberlere Abone ol
Silvan'da Mezopotamya Kardeş Türküler Şöleni'ne büyük ilgi

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde faaliyet gösteren Fezalar Eğitim Kurumları'nda eğitim gören öğrenciler Silvanlılara unutulmaz bir şölen yaşattı. Fezalar Sosyal ve Kültürel Organizasyonları çerçevesinde ilçeye gelen 25 öğrenci ile 8 öğretmenden oluşan ekibin bu seferki durağı Diyarbakır'ın Silvan ilçesiydi. Bahçelievler Mahallesi'ndeki Sezik Düğün Salonu'nda düzenlenen programa halk büyük ilgi gösterdi. Şölenin yapıldığı salon program başlamadan önce doldu. Sahneye çıkan öğrenciler, şarkı ve türküleriyle kardeşlik mesajı verdi. Silvan Özel İhsan Arslan Koleji, FEM Dershanesi ve Silvan Eğitimciler Derneği ortak organizasyonuyla düzenlenen programın açılış konuşmasını kolej müdürü Cem Bektaş yaptı. Uluslararası çapta sevgi ve kardeşliğe imza atan öğrencilere ağırlamaktan mutlu olduklarını anlatan Bektaş, " Uluslararası başarılara imza attığımıza inandığımız bu etkinliği bu yıl da yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu öğrencileri bu kadar güzel yetiştiren ve buraya gönderen öğretmenlerine teşekkür ediyoruz. İnanın öğretmenleri öğrencilerin üzerine titriyorlar. Onlara buradan selam gönderiyoruz" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİMİZİ TAKDİM ETMEYE GELDİK"

Fezalar Eğitim Kurumları Koordinatörü Cafer Coşkun ise konuşmasına " Kuzey Irak'tan, Kürdistan Cumhuriyeti'nden selamlar getirdik" diyerek başladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ndeki eğitim kurumlarında okuyan öğrencileri takdim etmeye geldiklerini anlatan Coşkun, "İnşallah güzel bir etkinlik olur. Bu yıl da geçen yıl olduğu gibi bir dizi konser tertipledik. Türk ve Kürt kardeşliğini pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Toplam 25 öğrenci ve 8 öğretmenimiz aylarca hazırlandı ve bu akşam buraya geldi. Buraya gelerek bizi desteklediği için herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Program konuşmaların ardından öğrencilerin sahne almasıyla başladı. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil ile Süleymaniye, Duhok, Soran ve Halepçe kentlerindeki okullarda eğitim gören 25 öğrenci seslendirdiği türkü ve şiirlerle salondakileri hem eğlendi hem duygu dolu anlar yaşattı.

GEYLANÎ AYAKTA ALKIŞLANDI
Halkın Türkçe Olimpiyatları'ndan tanıdığı ve Erbil'de ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses'i sesiyle duygulandıran Geylanî Tahir alkışlarla sahneye geldi. Tahir, Kürt edebiyatçı ve alim Feqîyê Teyran'ın Ey Dilberê isimli eserini seslendirdi. Tahir eserin sonunda salondaki kalabalık tarafından ayakta alkışlandı. Tahir'in ardından sahneyi Fincanın Etrafı eseriyle Warvan Şirzat aldı.Şölendeki coşku Erbil yöresinin foklor gösterisiyle devam etti. Silvanlılar zaman zaman ayağa kalkarak halaya eşlik etti. Bu anı görüntülemek isteyen kalabalık cep telefonuyla kaydetti. Bunların ardından Sozyar Muhammed ve Gülnur Hassesoğlu'nun seslendirdiği Annem şiiri salondakileri duygulandırdı. İki genç kız eserin sonunda dakikalarca alkışlandı. Program öğrencilerin Türkçe ve Kürtçe türküler ve skeç gösteriyle devam etti. Programın en neşeli anı ise öğrencilerin skeci oldu. Programın sonunda öğrenciler ile protokol hatıra fotoğrafı çekti.

CİHAN

Yorumlar