Silvan’da 13 şehit davası karar için bilirkişi heyetini bekliyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askeri şehit olduğu, 7 askerin de yaraladığı saldırıyla ilgili, 'görevi ihmal' iddiasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi. Adresi tespit edilemeyen bir kişi dışında bütün tanıkları dinleyen...

Google Haberlere Abone ol
Silvan’da 13 şehit davası karar için bilirkişi heyetini bekliyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 13 askeri şehit olduğu, 7 askerin de yaraladığı saldırıyla ilgili, 'görevi ihmal' iddiasıyla açılan davanın duruşmasına devam edildi. Adresi tespit edilemeyen bir kişi dışında bütün tanıkları dinleyen mahkeme kararını açıklamak için, yeni bir bilirkişi heyeti için Jandarma Genel Komutanlığı’dan cevap bekliyor.

Silvan’da 14 Temmuz 2011 günü PKK'lıların 13 askeri şehit ettiği, 7 askeri de yaraladığı saldırıda ihmalleri bulunduğu iddiasıyla dönemin Silvan 4'üncü Taktik Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Murat Toprak, 4'üncü Taktik Jandarma Tabur Komutanı Binbaşı Milbay Şahin, 1'inci Bölük Komutanı Üsteğmen M. Emin Karagöz ve 2'nci Bölük Komutanı Üsteğmen Necmettin Erdoğan'ın tutuksuz olarak yargılanmalarına, Diyarbakır'daki 7'nci Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Görevi ihmalden 2 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yangılanan sanıklar duruşmaya katılmazken, sanık Binbaşı Milbay Şahin'in avukatı Mehmet Ali Arslan ve şehit askerlerden Aykut Delimehmetoğlu'nun babası Beytullan Delimehmetoğlu hazır bulundu.

Mahkeme heyeti tanıklardan Mesut Karakoç’un adres tespitinin hala yapılamadığını, yeni bir bilirkişi heyetinin oluşturulması için de Jandarma Genel Komutanlığına yazılan müzakereye henüz cevap verilmediğini belirtti. Mahkeme heyeti, daha sonra tarafların görüşünü sordu ve duruşmayı Eylül ayına erteledi. Mahkeme ayrıca şehit Noyan Aydın'ın annesi Ayşe Aydın'ın, dönemin Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu hakkında bulunduğu suç duyurusunun da dava sonunda değerlendirilmesine karar verdi.

CİHAN

Yorumlar