Silopi’de yolu kapatan maskeli grup, kimlik kontrolü yaptı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi’nde toplanan yüzleri maskeli grup, İpek Yolu’nu trafiğe kaparak kimlik sorgusu yaptı. Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olayları protesto eden bir grup, Şırnak’ın Silopi ilçesinde...

Google Haberlere Abone ol
Silopi’de yolu kapatan maskeli grup, kimlik kontrolü yaptı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi’nde toplanan yüzleri maskeli grup, İpek Yolu’nu trafiğe kaparak kimlik sorgusu yaptı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde yaşanan olayları protesto eden bir grup, Şırnak’ın Silopi ilçesinde izinsiz gösteri yaptı. Yüzleri maskeli ve yaklaşık 20 kişilik bir eylemci grup, Cumhuriyet Mahallesi Kizir mevkiinde İpek Yolu’na çıkıp yolu trafiğe kapattı. Yola barikat kurup ateş yakan göstericiler, yoldan geçen araçları durdurup, önce örgüt propagandası ardından kimlik kontrolü yaptı. Yaklaşık yarım saat süren eylemin haberini duyan güvenlik güçleri bölgeye geldi.

Olay yerine yakın olan jandarma TOMA aracı ve Silopi Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı zırhlı araçlar eylemcilere müdahale etti. Biber gazı ve tazyikli su ile yapılan müdahaleye eylemciler de polislere havai fişek ve molotof bombalarıyla saldırdı.

Olayların halen devam ettiği İpek Yolu’nda jandarma ekipleri bölgeden ayrılmadı.

CİHAN

Yorumlar