Silopi’de uzak doğu sporlarına büyük ilgi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde açılan ‘Uzak Doğu’ sporları kursuna kız ve erkek öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Silopi’de uzak doğu sporlarına büyük ilgi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde açılan ‘Uzak Doğu’ sporları kursuna kız ve erkek öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Silopi’yi Türkiye ve dünyaya tanıtmak için sporcu yetiştiriliyor.

Silopi İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından 5 yarı branşta başlatılan uzak doğu sporları kursu büyük ilgi görüyor. Kapalı spor salonunda Judo, Wushu, Boks, Kick Boks, Muay Thai branşlarında 8 ile 18 yaş arası 30’u kız 120 öğrenci antrenörler tarafından eğitiliyor. Salonda ısınma hareketleri ile forma sokulan öğrenciler daha sonra branşların verildiği özel yapılmış spor odasına alınıyor. Öğrenciler burada sırasıyla antrenörlerin gösterdiği şekilde araç ve gereçleri kullanarak istedikleri branşlarda eğitiliyor. Antrenmanlarda kız öğrencilerin en az erkekler kadar performans göstermeleri ise dikkat çekti.

Kendisinde büyük ilgi uyandırdığı için kursa katıldığını ifade eden kız öğrenci Ayşe Efe, “Buraya spor yapmaya geldik. Başka insanlara sporun ne kadar güzel olduğunu göstermeye geldik. Sporun yararlarını biliyoruz. Bundan faydalanmak için buradayız.” dedi. Nurcan Efe de kursu çok beğendiğini ve yeni spor dallarını burada öğrenmeye çalıştığını belirterek arkadaşlarını kursa katılmaya davet etti. Eğitimcilerden memnun olduklarını ve her türlü konuda kendilerine destek olduklarını belirten Murat Arzuman, antrenmanlarda çok şey öğrendiğini söyledi.

    Başka bir öğrenci Fatih Özdemir, “Boks eğitimi alıyorum. Çok memnunum. Hedefim ileride bir boksör olmak. Beni geliştirdikleri için hocalarıma teşekkür ediyorum.”dedi. Helin Belüş adlı kız öğrenci ise, “Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. İstanbul, Ankara gibi yerlerde bu tür eğitimler ücretli veriliyor. Burada ücretsiz eğitim alıyoruz.” dedi.
    
     Türkiye Boks Federasyonu Şırnak İl Temsilcisi ve antrenör Zahit Sevinik, “Boks-Kick Boks, Wushu, Judo ve Muay Thai branşlarında çalışmalarımıza başladık. 120 sporcumuz var. İnşallah ileride ülkemizi temsil edecek sporcular buradan çıkar. Hedefimiz olimpiyatlarda Dünya şampiyonalarında mücadele etmeleri, ülkeyi en iyi şekilde temsil etmeleridir.” diye konuştu.

KIZ ÖĞRENCİLERİN İLGİSİ BÜYÜK

Konu hakkında açıklamada bulunan Silopi İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Lokman Ekinci şunları söyledi: “Silopi’nin ismini sportif faaliyetlerde gerek bölgemizde gerekse Türkiye’de derece yaparak duyurmaktır. Çalışmalarımıza çok güzel başladık. Uzak doğu sporları branşında 5 tane çalışma başlattık. Bunlar Wushu, Boks, Kick Boks, Muay Thai, Judo branşlarıdır. Bu branşlarda 120 tane öğrenci kaydımız var. Özellikle kız öğrencilerin bunu talep etmesi bizi hayli şaşırttı. 30’un üzerinde kız öğrenci başvurusu var. Kayıtlarımız devam ediyor. Spor salonumuzun şehir merkezine biraz uzak olması bizim için bir dezavantajdır. Buna rağmen çocuklarımız evlerinden yaya olarak 15-20 dakika yürüyerek bu etkinliklere katılmak için geliyorlar. Güçlü bir ekibimiz ve kadromuz var. Gerek Valilik, gerekse kaymakamlık ve İl müdürlüğümüz destek veriyorlar. Biz bu destekler ve çalışmalar ile inşallah adımızı Türkiye ve dünyaya duyuracağız.”
CİHAN

Yorumlar

murat ben de silopideyim ve murat arzumanım ve burası cok guzel