Silopi’de kaymakamlık ve emniyet binasına eş zamanlı saldırı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün akşam İlçe Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı Molotof ve havai fişekli saldırı düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Silopi’de kaymakamlık ve emniyet binasına eş zamanlı saldırı

Şırnak’ın Silopi ilçesinde dün akşam İlçe Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne eş zamanlı Molotof ve havai fişekli saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu, emniyetin arkasında bulunan bir vatandaşın iş yerine Molotof bombasının isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

Şırnak’ın Silopi ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen bir grup, Silopi İlçe Kaymakamlık binasına havai fişek ve ses bombasıyla saldırı düzenledi. Olayda can kaybı yaşanmazken, grup, bölgeye sevk edilen polis aracına da havai fişekle saldırdı. Zırhlı polis araçları, yüzü maskeli gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine göstericiler ara sokaklara dağıldı.

Yine aynı saatte İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir grup gösterici Molotof bombası atarak kaçtı. Atılan Molotof bombasından biri emniyet binasının arka tarafındaki yastık imalatçısına isabet edince, iş yerinde yangın çıktı. Kısa sürede silikon süngerlerin yanması ile iş yeri alevler arasında kaldı. Silopi İtfaiyesi'nin müdahale ettiği yangında, içerideki malzemeler kullanılamaz hale geldi.

İş yeri sahibi Mehmet Mahsun Sertkaya, olayın yaşandığı sırada Mardin Kızıltepe ilçesinde olduğunu belirterek, olayla ilgili şunları söyledi: “Olay dün akşam saatlerinde oldu. Emniyet'e atılan Molotof parçası iş yerime isabet etti. Bütün mallarımda zarar ziyan oldu. Gördüğünüz gibi bütün mallarım yandı. Olaydan sonra itfaiyeye haber verdik. Gereken müdahale yapıldı ancak mallarımı kurtaramadık. 30 bin lira civarı maddi zarar meydana geldi. Mağdur durumdayız. Yetkililerin yardımcı olmasını istiyorum.”
CİHAN

Yorumlar