Silopi’de DEDAŞ binası ateşe verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde son günlerde yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden bir gru, DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin gruba müdahale etmesinden sonra ortalık karıştı. Silopi’de son günlerde meydana gelen...

Google Haberlere Abone ol
Silopi’de DEDAŞ binası ateşe verildi

Şırnak’ın Silopi ilçesinde son günlerde yaşanan elektrik kesintilerini protesto eden bir gru, DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin gruba müdahale etmesinden sonra ortalık karıştı.

Silopi’de son günlerde meydana gelen elektrik kesintilerini protesto eden bir grup kalabalık, İpek Yolu'nda lastik yakıp yolu trafiğe kapattı. Hızlarını alamayan kalabalık ardından DEDAŞ binasını basarak ateşe verdi. Olaydan sonra bölgeye gelen güvenlik güçlerinin grubu dağıtmaya çalışması üzerine grup dağılmayıp güvenlik güçlerine karşılık vermesi üzerine ortalık bir anda karıştı. DEDAŞ çalışanları olaydan kısa bir süre önce tehlikeyi fark edip binayı boşaltmaları can kaybını önlerken, binada bulunan elektronik eşyalar ateşe verildi.

Daha sonra polisin olay yerine gelmesi ile birlikte kalabalık grup, Silopi Kaymakamı'nın eylem yerine gelmesini istedi. Bir süre oturma eylemi yapan ve DEDAŞ aleyhine slogan atan göstericiler, isteklerinin yerine getirilmemesi üzerine DEDAŞ binasına saldırdı. Binanın kepenklerini tahrip ettikten sonra içeri giren göstericiler, kuruma ait eşya ve evrakları dışarı çıkardı. Dışarı çıkardıkları cihaz ve evrakları ateşe veren göstericiler, polisin dağılmaları yönündeki anonsuna rağmen, DEDAŞ'a ait malzemeleri dışarı çıkarıp yakmaya devam etti. Bunun üzerine dağılmamakta ısrar eden göstericilere polis, gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

CİHAN

Yorumlar