Silopi Ovası’nda buğday hasadı başladı

Şırnak’ın Silopi Ovası’nda yılın ilk buğday hasadı başladı. Döver-biçerlerle yapılan buğday hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü. Cudi Dağı bölgesinde bulunan bereketli toprakların buğday hasadı başladı. Döver-biçerlerle yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Silopi Ovası’nda buğday hasadı başladı

Şırnak’ın Silopi Ovası’nda yılın ilk buğday hasadı başladı. Döver-biçerlerle yapılan buğday hasadı çiftçinin yüzünü güldürdü.

Cudi Dağı bölgesinde bulunan bereketli toprakların buğday hasadı başladı. Döver-biçerlerle yapılan buğday hasadı çiftçinin yüzünü güldürürken, çiftçiler verimin güzel geçtiğini söyledi. 6 bin hektarlık alana sahip olan Silopi Ovası, yılların en fazla bereketli günlerini yaşıyor. Bugünlerde Ova’da onlarca döver biçerler buğday tarlalarını biçerken, elde edilen buğday kamyonlarla buğday ambarlarına gönderiliyor. Ova’da sıcaklığın 40 derecenin üstünde olduğu görülürken, çiftçiler biran evvel tarla hasadının bitmesini bekliyor.

Bu sene buğday hasadının çok verimli geçtiğini söyleyen çiftçi Mehmet Sait Yeşilyurt, “Bu sene hasat güzeldir. İyi geçiyor. Bizim ki suludur, sulu tarlaların verimi iyidir. Ama kuru tarlaların verimi biraz azdır. Son zamanlarda çiftçilik daha iyiye gidiyor. Şuanda çiftçiler daha bilinçleniyor. Daha çok bakım yapıyoruz. Şuanda çiftçilik iyi gidiyor. Bu sene buğday ektik, yerine ikinci ürün olarak mısır ekeceğiz. Bir de başka bir kısmını pamuk ekiyoruz. Buğdayı senenin 10. ayında ekiyoruz. Ondan sonra diğer senenin 2., 3. ayında ilaçlıyoruz, sonra su veriyoruz. 6. ayda biçiyoruz.” diye konuştu.

Batman’dan Silopi Ovası’na döver-biçerlerle çalışmaya geldiklerini söyleyen Kadri Uras, burada çalıştıkları için memnun olduğunu söyledi. Uras, “Batman’dan buraya geldik. Buğday biçiyoruz. İşlerimiz iyi gidiyor. İşimizden memnunuz. Hem kuru buğdayı hem de sulu buğdayı biçiyoruz. Sulu buğdayın verimi daha fazla.” dedi. CİHAN

Yorumlar